Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 18.03.2024. 10:30

Još jednom produžen konkurs "50:40:10” - rok za prijavljivanje do 1. aprila

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja i Tim za realizaciju projekta, žele da omoguće svima zainteresovnima da podnesu prijave.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 2.697
  • 216
  • 0

Rok za podnošenje prijava za Treći javni poziv Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije produžen je do 1. aprila. 

Poziv je namenjen agregatorima, odnosno preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama koje proizvode ili otkupljuju od primarnih poljoprivrednih proizvođača, prerađuju ih i plasiraju na tržište.  Rok je produžen zbog velikog interesovanja, navodi se na sajtu Konkurentne poljoprivrede

Ukupna vrednost sredstava iznosi 750 miliona dinara. Projekat se finansira po modelu 50:40:10 - 50 odsto sredstava predstavljaju bespovratna sredstva obezbeđena iz zajma Svetske banke, 40 odsto sredstava finansira se iz kredita poslovnih banaka i 10 odsto sredstava predstavlja učešće samih poljoprivrednika. Kako smo ranije pisali, vrednosti investicija za agregatore mogu iznositi od 25.000 do 400.000 evra, a visina bespovratnih sredstva može biti i do 200.000 evra.

Projekat za konkurentnu poljoprivredu: Realizacija biznis planova je skoro 100 posto

Rok za podnošenje prijava teče od 4. decembra 2023. godine. Konkurs je prvobitno produžen do 29. februara, nakon toga do 15. marta, a sada je opet produžen do 1. aprila. Prijave se podnose  na sajtu Projekta konkurentne poljoprivrede Srbije i Uprave za agrarna plaćanja, gde se mogu detaljnije pogledati svu uslovi konkursa. 


Tagovi

Konkurs Konkurentna poljoprivreda Ministartvo poljoprivrede Javni poziv Bespovratna sredstva Uprava za agrarna plaćanja


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".