Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 28.04.2023. 17:00

Kako da konkurišete za republičke, a gde pronaći informacije za lokalne podsticaje?

Tim Mladih poljoprivrednika Srbije objavljivaće blagovremeno sve lokalne javne pozive i zainteresovani će moći vrlo lako da pronađu predloge programa, konkurse i izveštaje.

Foto: Depositphoto/bogdan.hoda
  • 1.788
  • 243
  • 0

Poljoprivrednici koji žele da apliciraju za lokalne podsticaje u poljoprivredi u gradovima i opštinama koji imaju programe agrarnih mera, imaju priliku da na jednom mestu, na jedinstvenoj platformi podsticajiupoljoprivredi.rs pronađu sve informacije o ovim konkursima. Kako da koriste ovu platformu ali i platformu eAgrar detaljno je objašnjeno u video uputstvu koje su izradilo Udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije (MPS) i Agronews u okviru projekta "Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi".

Tim MPS-a objavljivaće blagovremeno sve lokalne javne pozive i zainteresovani će moći vrlo lako da pronađu predloge programa, konkurse i izveštaje o sprovedenim programima poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, za gradove i opštine koje sprovode ovakve programe.

Značajan izazov - pristup finansiranju

Kreatori ove jedinstvene platforme ističu da podsticaji za mlade poljoprivrednike iz budžeta, bilo lokalnog, pokrajinskog, nacionalnog ili evropskog, mogu odigrati presudnu ulogu u podršci rastu poljoprivrednog sektora i razvoju ruralnih područja.

Pokrenuta platforma za mlade poljoprivrednike u Srbiji - svi podsticaji na jednom mestu

"Mladi poljoprivrednici se često suočavaju sa značajnim izazovima u započinjanju i rastu poslovanja, kao što su ograničen pristup finansiranju, nedostatak znanja i iskustva i visoki troškovi pokretanja proizvodnje. Istovremeno, oni su otvoreniji za inovativne i održive poljoprivredne prakse, što je važno jer to može imati pozitivne efekte na životnu sredinu i društvo u celini", napominju iz Udruženja i dodaju da pored pružanja finansijske podrške, subvencije za mlade poljoprivrednike mogu pomoći u rešavanju širih društvenih pitanja, kao što su bezbednost hrane i održivost životne sredine.

Trenutno su na republičkom nivou, aktuelni nacionalni podsticaji za subvencije po hektaru čije prijavljivanje traje do 31. maja, za tov grla do 21., za kvalitetna priplodna grla do 18., za krave za uzgoj teladi do 10., kao i za košnice pčela do 20. maja.

 Kako se prijaviti na njih kao i na lokalne pozive, možete saznati više iz videa.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije/Agronews-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole "Mladi i mediji za demokratski razvoj".


Tagovi

Mladi poljoprivrednici Srbije Pup platforma Lokalni pozivi Subvencije u poljoprivredi Konkursi EAgrar


Autorka

Jelena Sajić

Više [+]

Agrarni novinar


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u