• Subvencije
  • 10.07.2021. 10:00

Konkurs za automatizaciju kapaciteta prehrambene industrije - minimalno milion evra

Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla.

Foto: Depositphotos/ALesik
  • 46
  • 2
  • 0

Ministarstvo privrede raspisalo je Javni poziv, u skladu sa Uredbom o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u automatizaciju postojećih kapaciteta u oblasti prehrambene industrije ("Službeni glasnik RS", broj 46/21), koju sprovodi u saradnji sa Razvojnom agencijom Srbije.

Prijave za dodelu sredstava, privredna društva dostavljaju Razvojnoj agenciji Srbije na propisanom obrascu prijave, koji je u prilogu ovog javnog poziva. Prijavu mogu da dostave privredna društva koja obavljaju delatnost u oblasti prehrambene industrije, radi automatizacije postojećih kapaciteta sa ciljem unapređenja produktivnosti, povećanja broja domaćih kooperanata i povećanja korišćenja sirovina domaćeg porekla.

Sredstva podsticaja mogu se dodeliti za realizaciju investicionih projekata za ulaganja radi automatizacije čija je minimalna vrednost ulaganja 1.000.000 evra.

Javni poziv sprovodi se u skladu sa opredeljenim budžetskim sredstvima za svaku budžetsku godinu. Za realizaciju isplate tranši u tekućoj budžetskoj godini (u 2021. godini) raspoloživa sredstva iznose 300.000.000 dinara.

Više informacija možete dobiti na e-mail kontakt: office@ras.gov.rs i invest@privreda.gov.rs

Obrazac prijave i sadržaj biznis plana možete preuzeti u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Prehrambena industrija Automatizacija Ministarstvo privrede Javni poziv Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...