Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Subvencije
 • 03.04.2021. 14:00

Konkurs za opremu i priključne mašine u sektoru voća, povrća, cveća za Vojvođane

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 880.000 dinara, a minimalan iznosi 120.000 dinara.

Foto: Bigstock/balptraum
 • 1.551
 • 145
 • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voće, povrće (uključujući i pečurke), cveće i ostali usevi u AP Vojvodini u 2021. godini. Za ovaj konkurs ukupno je opredeljeno 100 miliona dinara.

Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, i fizičko lice i osnivač pravnog lica mlađi od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova investicije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije).

Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Jedna prijava po konkusu

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 880.000 dinara, a minimalan iznosi 120.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvatljivih troškova investicije jednaka 200.000 dinara ili veća od tog iznosa.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu za jednu vrstu proizvodnje i jednu podtačku. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane nakon 01.01.2021. godine.

Šta će se subvencionisati?

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom Konkursu namenjena su za investicije u Sektoru voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće, i to:

 • Nabavka opreme-linija za čišćenje i pranje proizvoda (perilice sa automatskim vagama, polirke);
 • Nabavka opreme-linija za berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda (kalibratorke, klasirke, sortirke);
 • Nabavka opreme-linija za pakovanje i obeležavanje proizvoda (pakerice, oprema za štampanje etiketa);
 • Nabavka opreme za drobljenje, sečenje i uklanjanje ostataka nakon rezidbe voćnih vrsta (sečke ,tarupi, mulčeri);
 • Mašine za ubiranje odnosno skidanje useva (tresači, odnosno drugi berači za voće i vinovu lozu; mašine za skupljanje jezgrastog voća; pokretne platforme za berbu; mašine za ubiranje povrća i cveća na njivi; elevatori - kupilice za utovar izvađenog povrća na njivi; mašine za vezivanje rezanog cveća);
 • Mašine za sadnju (priključne sejalice/sadilice za setvu/sadnju povrća i cveća).

U Sektoru ostali usevi:

 • Mašine za dopunsku obradu zemljišta (kultivatori, gruberi, podrivači, setvospremači, drljače, rotositnilice, rotofreze, valjkovi za poslesetvenu obradu zemljišta, međuredni kultivatori, tanjirače);
 • Mašine za đubrenje zemljišta (rasipač mineralnog đubriva);
 • Mašine za setvu (sejalice za setvu žitarica, industrijskog, odnosno krmnog bilja);
 • Mašine za transport (prikolice).

U Sektoru voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke) i cveće i ostali usevi:

 • Mašine za zaštitu bilja (11.1. Atomizeri; 11.2. Traktorske prskalice).

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu i to do 29. aprila 2021. godine.

Detalje u vezi sa uslovima konkurisanja možete pročitati u tekstu konkursa i prilozima ispod teksta

Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANJE INVESTICIJA U FIZIČKA SREDSTVA POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA U SEKTORU VOĆE, GROŽĐE, POVRĆE (UKLJUČUJUĆI PEČURKE), CVEĆE I OSTALI USEVI U AP VOJVODINI U 2021. GODINI" ili dostaviti lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14 časova.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4418; od 10 do 14 časova.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Nabavka opreme Nabavka priključnih mašina Bespovratna sredstva Subvencije


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Ruska dzanarika. O njenoj otpornosti, otkupnoj ceni u topličkom okrugu i značaju u kalemljenju, čitajte uskoro na agroklubu.