Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Vojvodina
  • 20.01.2022. 14:00

Konkurs za pčelare Vojvodine za unapređenje proizvodnje meda

Za realizaciju konkursa opredeljeno je 30.000.000 dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije.

Foto: Depositphotos/santypan
  • 99
  • 33
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u pčelarstvu na teritoriji Vojvodine, radi unapređivanje pčelarske proizvodnje i proizvodnje meda.

Za realizaciju konkursa opredeljeno je 30.000.000 dinara, a bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Zainteresovani ovim putem mogu nabaviti nova pčelinja društva, košnice i kontejnere, opremu i uređaje za preradu pčelinjih proizvoda i ona za pakovanje i skladištenje istih.

Za fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i mlađe od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50 odsto). Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV). 

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 300.000 dinara, odnosno 330.000 dinara, a minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi 40.000,00 dinara.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE INVESTICIJA PČELARSTVO NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2022. GODINI", ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14 časova. 

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4186 od 10 do 14 časova. 

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 18.02.2022. godine

Detalje u vezi sa uslovima konkurisanja možete preuzeti u dokumentima ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Vojvodina Pečalari Pčelarska proizvodnja Proizvodnja meda Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...