Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 06.08.2021. 10:00
  • Toplički okrug, Prokuplje

Konkurs za poljoprivrednike Prokuplja - u fokusu mladi i nabavka fizičke imovine

Podsticajna sredstva za fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za sektor mleka, mesa, pčelarstva, voća, grožđa, povrća i cveća daju se od 50 do 60 odsto, a za mlade poljoprivrednike i do 65 odsto od prihvatljive vrednosti investicije bez PDV-a.

Foto: Depositphotos/gpagomenos
  • 113
  • 7
  • 0

U skladu sa Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Prokuplja za ovu godinu, raspisan je konkurs za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi u ukupnom iznosu od pet miliona dinara, ističe se na zvaničnom sajtu grada. 

Zahteve za dodelu podsticajnih sredstava namenjenih poljoprivredi mogu podneti registrovana poljoprivredna gazdinstva sa prokupačke teritorije koja se nalaze u aktivnom statusu, čija se biljna i stočarska proizvodnja obavlja na njegovoj teritoriji.

Subvencioniše se i do 65 odsto

Bespovratna sredstva namenjena su za za podršku mladima u ruralnim područjima starosti od 18 do 40 godina, investicije u fizičku imoivinu poljoprivrednih gazdinstava, kao i podsticaji za promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju kreditnu podršku i veštačko osemenjavanje.

Podsticajna sredstva za fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za sektor mleka, mesa, pčelarstva, voća, grožđa, povrća i cveća daju se od 50 do 60 odsto, a za mlade poljoprivrednike i do 65 odsto od prihvatljive vrednosti investicije bez PDV-a.

Obrasce zahteva možete pogledati na ovom linku

Sve informacije u vezi sa konkursom i odštampane zahteve za dodelu bespovratnih podsticajnih sredstava poljoprivrednici isključivo preuzimaju u zgradi Gradske uprave Prokuplja u kancelariji broj 21.

Zahtevi za dodelu ovih sredstava podnose se do 5. novembra 2021. godine preko pisarnice Gradske uprave Prokuplja ili poštom, u zatvorenoj koverti sa naznakom "Komisija za raspodelu i kontrolu upravljanja sredstvima budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede Grada Prokuplja za 2021. godinu", na adresu Grad Prokuplje, Tatkova br. 2.


Tagovi

Prokuplje Subvenije u poljoprivredi Podrška mladim poljoprivrednicima Nabavka fizičke imovine Kreditna podrška Promotivne aktivnosti u agraru


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija u Beogradu, na putu za pijacu Vidikovac 😃