Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 10.12.2019. 14:20

Na IPARD javni poziv stiglo 463 zahteva više nego lane

Za kupovinu traktora u okviru IPARD programa pristiglo je 437 zahteva više nego prošle godine, a podsticaji za to iznose oko 15 miliona evra.

Foto: Agroklub
  • 714
  • 34
  • 0

Za kupovinu traktora u okviru IPARD programa koji je završen 25. novembra pristiglo je 437 zahteva više nego lane. Podsticaji za to iznose oko 15 miliona evra.

Na prvi javni poziv koji je raspisan u januaru prošle godine pristiglo je 393 zahteva.

3,1 miliona evra na ime subvencija 

U Ministarstvu poljoprivrede kažu da je do sada izdato 163 rešenja o odobravanju projekata na osnovu kojih su poljoprivredni proizvođači krenuli u realizaciju svoje investicije. Njih 137 je podnelo zahtev za isplatu, dok je 3,1 miliona evra na ime subvencija isplaćeno na račune 103 poljoprivredna proizvođača.

Visina podrške iznosi 60 odsto prihvatljivih troškova investicije, dok je ovaj iznos 65 odsto namenjen za poljoprivrednike mlađe od 40 godina, a 70 odsto za one koji žive u planinskim područjima.

U okviru IPARD-a, ove godine raspisan je još jedan javni poziv za traktore, koji je završen krajem novembra, prenosi RTV. 

Traktori koji se montiraju u našoj zemlji upola cene 

Kako je ranije najavljivano Ministarstvo poljoprivrede će do kraja godine raspisati program podrške za kupovinu mehanizacije. Upola cene moći će da se kupe traktori koji se montiraju u našoj zemlji.

Poljoprivrednici će do kraja godine moći da kupuju traktore upola cene

Budžet će kako su preneli mediji subvencionisati do 50 odsto za kupovinu novog traktora sklopljenog u Srbiji. Za upola cene poljoprivrednicima će biti dostupni traktori MTZ "belorus" i neki od indijskih modela "mahindra", "tafe", IMT, "solis" i kineski YTO. Sve te mašine se montiraju u Srbiji.


Izvori

RTV


Tagovi

IPARD Kupovina traktora Javni poziv Subvencije Isplata Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dan kod dede na farmi i igranje sa telićima. :)