Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kreditna podrška
  • 15.05.2020. 09:00

Na raspolaganju krediti od šest do 18 miliona dinara

Subvencionisani krediti u dinarima namenjeni su za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, nabavku hrane za životinja i očuvanje likvidnosti.

Foto: Julijana El Omari
  • 741
  • 35
  • 0

"Crédit Agricole" banka saradnjom sa Ministarstvom poljoprivrede odobrava subvencionisane kredite sa fiksnom kamatnom stopom, čija je namena ove godine proširena i na očuvanje likvidnosti, usled poteškoća izazvanih bolešću COVID-19. Kamatne stope za kredite za mehanizaciju iznose od jedan do tri odsto, a za sve ostale namene iznose jedan odsto godišnje, navodi se na zvaničnom sajtu banke.

Maksimalni iznos kredita za individualna poljoprivredna gazdinstva i preduzetnike je do šest miliona dinara, dok je za pravna lica do 18 miliona dinara.

Novčana sredstva pomoći su ograničena - ostali neka konkurišu za kredit?

Subvencionisani krediti u dinarima namenjeni su za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, nabavku hrane za životinja i očuvanje likvidnosti.

Za žene, mlade i one sa otežanim uslovima rada - kamata jedan odsto

Pravo na ovu kreditnu podršku imaju, poljoprivredna gazdinstva, poljoprivredna domaćinstva, preduzetnici i pravna lica.

U povlašćene kategorije spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi poljoprivrednici, do 40 godina starosti, kao i nosioci gazdinstva koja su registrovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kojima se odobrava kamatna stopa od jedan odsto, stoji u pravilniku, koji detaljno možete pročitati ispod teksta.

Šta je sa isplatom subvencija, a šta se menja u planu IPARD poziva?

Ročnost kredita može biti od jedne do pet godina, otplata kredita je moguća u mesečnim, kvartalnim, polugodišnjim ili godišnjim ratama uz odloženi rok vraćanja glavnice od 12 do 24 meseca, a rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2020. godine.


Dokumenti


Tagovi

Kredit Poljoprivredni kredit Kreditna podrška Kamata jedan odsto Subvencionisani krediti Konkurisanje za kredit


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...