• Kreditna podrška
  • 15.05.2020. 09:00

Na raspolaganju krediti od šest do 18 miliona dinara

Subvencionisani krediti u dinarima namenjeni su za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, nabavku hrane za životinja i očuvanje likvidnosti.

Foto: Julijana El Omari
  • 682
  • 34
  • 0

"Crédit Agricole" banka saradnjom sa Ministarstvom poljoprivrede odobrava subvencionisane kredite sa fiksnom kamatnom stopom, čija je namena ove godine proširena i na očuvanje likvidnosti, usled poteškoća izazvanih bolešću COVID-19. Kamatne stope za kredite za mehanizaciju iznose od jedan do tri odsto, a za sve ostale namene iznose jedan odsto godišnje, navodi se na zvaničnom sajtu banke.

Maksimalni iznos kredita za individualna poljoprivredna gazdinstva i preduzetnike je do šest miliona dinara, dok je za pravna lica do 18 miliona dinara.

Novčana sredstva pomoći su ograničena - ostali neka konkurišu za kredit?

Subvencionisani krediti u dinarima namenjeni su za razvoj ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, investiciona ulaganja u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu, nabavku hrane za životinja i očuvanje likvidnosti.

Za žene, mlade i one sa otežanim uslovima rada - kamata jedan odsto

Pravo na ovu kreditnu podršku imaju, poljoprivredna gazdinstva, poljoprivredna domaćinstva, preduzetnici i pravna lica.

U povlašćene kategorije spadaju žene nosioci poljoprivrednog gazdinstva, mladi poljoprivrednici, do 40 godina starosti, kao i nosioci gazdinstva koja su registrovana na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kojima se odobrava kamatna stopa od jedan odsto, stoji u pravilniku, koji detaljno možete pročitati ispod teksta.

Šta je sa isplatom subvencija, a šta se menja u planu IPARD poziva?

Ročnost kredita može biti od jedne do pet godina, otplata kredita je moguća u mesečnim, kvartalnim, polugodišnjim ili godišnjim ratama uz odloženi rok vraćanja glavnice od 12 do 24 meseca, a rok za podnošenje zahteva je 1. novembar 2020. godine.


Dokumenti


Tagovi

Kredit Poljoprivredni kredit Kreditna podrška Kamata jedan odsto Subvencionisani krediti Konkurisanje za kredit


Autorka

Julijana El Omari

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

[Kviz] Sveznalica ili neznalica? #kukuruz

Koliko znaš o kukuruzu? Odgovori na pitanja iz kviza i saznaj jesi sveznalica ili neznalica? Loading…

Pročitaj celu belešku