Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Vojvodina
  • 24.01.2022. 10:00

Nabavka opreme za proizvodnju vina i rakije u Vojvodini: Konkurs otvoren

Za realizaciju konkursa opredeljeno je ukupno 55.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova.

Foto: Depositphotos/photography33
  • 173
  • 35
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za proizvodnju vina i rakije na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini, sa ciljem ulaganja u novu opremu, radi povećanja prihoda na poljoprivrednim gazdinstvima i zapošljavanja ruralnog stanovništva.

Za realizaciju konkursa opredeljeno je ukupno 55.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od vrednosti ukupno prihvatljivih troškova, i to za nabavku opreme za:

  • primarnu preradu grožđa;
  • fermentaciju za bela i crvena vina;
  • čuvanje i negovanje vina;
  • punjenje vina i
  • rakiju.

Ko može da aplicira?

Za podnosioce prijava, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene i mlađe od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 50 odsto od prihvatljivih troškova investicije). Prilikom obračuna, uzima se vrednost prihvatljivih troškova bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 2.000.000 dinara, odnosno 2.200.000 dinara, minimalan iznos može da iznosi 100.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost investicije 200.000,00 dinara ili veća od tog iznosa.

Detalje u vezi sa konkurisanjem, možete preuzeti u dokumentima ispod teksta.

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, sa naznakom "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA SUFINANSIRANjE INVESTICIJA U NABAVKU OPREME ZA PROIZVODNjUVINA I RAKIJE NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2022. GODINI" ili lično - u Pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14 časova.

Dodatne informacije možete dobiti putem broja telefona 021/456-267; od 10 do 12 časova.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 18.02.2022. godine.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Subvencije Bespovratna sredstva Vojvodina Proizvodnja vina Proizvodnja rakije Nabavka opreme


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u