• Subvencije
  • 12.04.2019. 11:00

Nedimović: Prošlogodišnje subvencije za paore do praznika

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je selo Klenak u rumskoj opštini i poručio da će sve subvencije iz prethodne godine biti isplaćene do 25. aprila i da država nikom neće ostati dužna.

Foto: Verica Matić
  • 405
  • 20
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je prilikom posete selu Klenak kako Dnevnik prenosi poručio da će sve subvencije iz prethodne godine biti isplaćene do 25. aprila i da država nikom neće ostati dužna.

Nema povećanja subvencija po hektaru 

Rumske poljoprivrednike je interesovalo da li je teško doći do IPARD fondova, ali i da li će se povećati iznos subvencija po hektaru. Nedimović je pojasnio da subvencije neće biti veće po hektaru, ali će biti za podsticanje poljoprivredne proizvodnje kada je u pitanju nabavka opreme, mašina, skladišta, sistema za navodnjavanje.

Prema njegovim rečima, država je izdvojila 53 milijarde dinara za nabavku opreme, što je skoro tri puta više u odnosu na period pre deset godina. "Država će uložiti nova sredstva u protivgradnu zaštitu, izgraditi 25 novih lansirnih mesta, ali se nastavlja i podrška pri osiguranju useva u iznosu od 40 odsto od premije osiguranja", potvrdio je Nedimović.


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Ipard Poljoprivredni proizvodi Poljoprivrednici Subvencije Branislav Nedimović Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Slađana Aničić

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U ovo doba godine, pčele su na vrhuncu svog razvoja. Zato se dešava da se u dvorištima često pojavlj... Pročitaj celu belešku »