Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 12.04.2019. 11:00

Nedimović: Prošlogodišnje subvencije za paore do praznika

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović posetio je selo Klenak u rumskoj opštini i poručio da će sve subvencije iz prethodne godine biti isplaćene do 25. aprila i da država nikom neće ostati dužna.

Foto: Verica Matić
  • 422
  • 20
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je prilikom posete selu Klenak kako Dnevnik prenosi poručio da će sve subvencije iz prethodne godine biti isplaćene do 25. aprila i da država nikom neće ostati dužna.

Nema povećanja subvencija po hektaru 

Rumske poljoprivrednike je interesovalo da li je teško doći do IPARD fondova, ali i da li će se povećati iznos subvencija po hektaru. Nedimović je pojasnio da subvencije neće biti veće po hektaru, ali će biti za podsticanje poljoprivredne proizvodnje kada je u pitanju nabavka opreme, mašina, skladišta, sistema za navodnjavanje.

Prema njegovim rečima, država je izdvojila 53 milijarde dinara za nabavku opreme, što je skoro tri puta više u odnosu na period pre deset godina. "Država će uložiti nova sredstva u protivgradnu zaštitu, izgraditi 25 novih lansirnih mesta, ali se nastavlja i podrška pri osiguranju useva u iznosu od 40 odsto od premije osiguranja", potvrdio je Nedimović.


Izvori

Dnevnik.rs


Tagovi

Ipard Poljoprivredni proizvodi Poljoprivrednici Subvencije Branislav Nedimović Ministarstvo poljoprivrede


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.