Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 12.02.2022. 09:00

Objavljen konkurs za mlade farmere Vojvodine - 90 odsto povraćaj

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000 dinara i ne manji od 500.000 dinara.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 4.349
  • 495
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu objavio je konkurs za dodelu sredstava za podršku mladima u ruralnim područijima na teritoriji AP Vojvodine u 2022. godini radi podsticanja ostanka mladih u ruralnim područjima odnosno njihovog povratka iz gradova.

Predmet konkursa je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava.

Za realizaciju Konkursa za dodelu sredstava za podršku mladima predviđeno je ukupno 200.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Prilikom obračuna, uzima se vrednost investicije bez poreza na dodatu vrednost (PDV).

Bespovratna sredstva isplaćuju se avansno 75 odsto od ugovorenih sredstava nakon zaključenja ugovora. Ostatak od 25 odsto ugovorenih sredstava isplaćuje se nakon realizovane investicije iz poslovnog plana (uključujući i sopstveno učešće od 10 odsto i PDV), nakon što korisnik bespovratnih sredstava dostavi Pokrajinskom sekretarijatu potrebnu dokumentaciju.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može biti veći od 1.500.000 dinara i ne manji od 500.000 dinara.

Lista prihvatljivih investicija prikazana je u članu 3. Pravilnika koji se nalazi u dokumentu ispod teksta

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu.

Osnovni uslovi

Pravo na podsticaje za Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su prvi put upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 01.01.2022. godine.

Obrasce prijave možete preuzeti na ovom linku

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad, s naznakom "KONKURS ZA DODELU SREDSTAVA ZA DODELU SREDSTAVA ZA PODRŠKU MLADIMA U RURALNIM PODRUČJIMA NA TERITORIJI AP VOJVODINE U 2022. GODINI" ili dostaviti lično u Pisarnici pokrajinskih organa uprave, u zgradi Pokrajinske vlade, svakog radnog dana od devet do 14 časova. 

Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 021/487-4430 od 13 do 15 časova.

Konkurs je otvoren do 4. marta.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs za mlade poljoprivrednike Vojvodina Pokrajinski sekretarijat Subvencije


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Adam procvetao ;D