• Oprema za hladnjače
  • 10.02.2020. 13:30

Otvoren konkurs za opremanje hladnjača i ostale opreme

Ova sredstva namenjena su za nabavku boks paleta za transport, opremi za čišćenje i pranje proizvoda, za berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, za pakovanje i obeležavanje proizvoda, kao i za solarne panele sistema sa pratećom opremom za pokretanje pumpi za navodnjavanje i drugo.

Foto: Julijana El Omari
  • 313
  • 16
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za opremanje hladnjača i ostale opreme sa ciljem podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji Vojvodine. Bespovratna sredstava za opremanje hladnjača manjeg kapaciteta za sakupljanje i skladištenje voća i povrća i pripremu voća i povrća za tržište, iznose 130 miliona dinara, odnosno 60 odsto od ukupno prihvatljivih investicija. 

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 120.000,00 dinara, a maksimalni po jednoj prijavi ne može biti veći od 3.500.000,00 dinara. Ova sredstva namenjena su za nabavku boks paleta za transport, opremi za čišćenje i pranje proizvoda, za berbu, sortiranje i kalibriranje proizvoda, za pakovanje i obeležavanje proizvoda, kao i za solarne panele sistema sa pratećom opremom za pokretanje pumpi za navodnjavanje i drugo.

Berba, pakovanje, transport i čuvanje borovnice

Ko može da konkuriše i koji su uslovi?

Na ovaj konkurs mogu da apliciraju fizička lica, preduzetnici i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizička lica i osnivači pravnog lica, mlađi od 40 godina, koji bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu mogu da očekuju u iznosu do 70 odsto od prihvatljivih troškova investicije, navodi se u tekstu konkursa, koji možete u potpunosti pročitati ispod ovog teksta.

Zainteresovani aplikanti moraju da imaju registrovano gazdinstvo u aktivnom statusu, prebivalište na teritoriji Vojvodine, izmirene poreske i obaveze za odvodnjavanje/navodnjavanje zaključno sa 31.12.2019. godine, kao i dospele obaveze po ugovoru o zakupu.

Po uslovima konkursa podnosilac prijave i dobavljač opreme ne mogu da predstavljaju povezana lica ‒ u smislu člana 62. Zakona o privrednim društvima („Službeni glasnik RS“, br. 36/2011, 99/2011, 83/2014, 5/2015, 44/2018, 95/2018 i 91/2019), a objekat gde se postavlja oprema mora biti u vlasništvu podnosioca zahteva.

 Konkurs je otvoren do utroška sredstava, odnosno do 6. marta 2020. godine.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Hladnjače Oprema za hladnjače Oprema za pakovanje voća Skladištenje Konkursi Vojvodine


Autorka

Julijana El Omari

Julijana El Omari je diplomirani novinar, a svoju specijalnost pronašla je u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad čičak procveta :)