Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Konkurs Vojvodina
  • 21.01.2022. 09:00

Otvoren konkurs za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini

Za realizaciju konkursa za dodelu bespovratnih sredstava predviđen je ukupan iznos do 108.900.000 dinara.

Foto: Depositphotos/lucidwaters
  • 267
  • 50
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini za povećanje efikasnosti, konkurentnosti i održivosti proizvodnje.

Sredstva se dodeljuju za opremanja govedarskih, svinjarskih, ovčarskih, kozarskih i živinarskih farmi, nabavke opreme za mužu, nabavke opreme za hlađenje i skladištenje mleka, za izđubravanje, za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu. 

Za realizaciju konkursa za dodelu bespovratnih sredstava predviđen je ukupan iznos do 108.900.000 dinara.

Za podnosioce prijava: fizička lica, preduzetnike i pravna lica bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi po ovom Konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije. Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2.000.000. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 200.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 100.000,00 dinara bez PDV-a.

Od 29 grla goveda do 4.999 koka nosilja

Na Konkursu mogu da učestvuju gazdinstva u;

sektoru mleka:

•    Poljoprivredna gazdinstva koja imaju do 29 krava na kraju investicije; 
•    Nema posebnih kriterijuma za ulaganje u sektoru mleka za koze i ovce.

u sektoru mesa:

•    Poljoprivredna gazdinstva koja imaju do 29 grla goveda i/ili 199 grla ovaca i/ili koza i/ili 29 grla krmača i/ili 199 tovnih svinja i/ili 999 ćuraka i/ili 299 gusaka i/ili 4.999 brojlera na kraju investicije.

u sektoru proizvodnje konzumnih jaja:

•    Poljoprivredna gazdinstva sa ukupnim kapacitetom objekta za maksimalno 4.999 koka nosilja u eksploataciji na kraju investicije.

Poljoprivredno gazdinstvo mora imati potvrdu za odgovarajuću kategoriju životinja izdatu od nadležne veterinarske službe.

Otvoren konkurs do 21. februara

Prijavu na Konkurs s traženom dokumentacijom dostavljati poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21000 Novi Sad Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: "KONKURS ZA DODELU BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA OPREMANjE FARMI U 2022.GODINI" ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od devet do 14.00 časova. 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4881-852 od 10-12 časova

Konkurs je otvoren do 21.02.2022. godine. 

Detaljnije o uslovima konkursa možete pogledati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Stočarske farme Oprema Konkurs Vojvodina Subvencije


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...