Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkursi
  • 17.03.2020. 14:00
  • Vojvodina

Otvoren konkurs za pošumljavanje Vojvodine

Sredstva su namenjena pošumljavanju - podizanju novih šuma, za unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom i rekonstrukcijom šumskih puteva, za unapređivanje rasadničke proizvodnje i za proizvodnju šumskog semena.

Foto: Agro klub
  • 230
  • 10
  • 0

Pokrajinski sektreterijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za povećanje šumovitosti, unapređivanje otvorenosti šuma, rasadničku proizvodnju i proizvodnju šumskog semena Vojvodina, kojim će biti će raspoređeno ukupno 129 miliona dinara.

Šume utiču na povećanje prinosa

Sredstva su namenjena pošumljavanju - podizanju novih šuma u ukupnom iznosu do 20 miliona dinara, za unapređivanje otvorenosti šuma izgradnjom i rekonstrukcijom šumskih puteva u ukupnom iznosu do 81 milion dinara, za unapređivanje rasadničke proizvodnje u ukupnom iznosu do 20 miliona dinara, za proizvodnju šumskog semena u ukupnom iznosu do osam miliona dinara.

Ko može da konkuriše?

Pravo na ova sredstva imaju pravna lica iz člana 70. Zakona o šumama s teritorije AP Vojvodine, registrovana pravna lica i preduzetnici koji imaju obezbeđen sadni materijal proizveden u šumskom rasadniku, pravna lica sopstvenici šuma, pravna lica iz člana 70. Zakona o šumama s teritorije AP Vojvodine i pravna lica sopstvenici šuma na teritoriji AP Vojvodine, ako je izgradnja ili rekonstrukcija predmetnih puteva planirana osnovama gazdovanja šumama, registrovana pravna lica i preduzetnici koji imaju registrovan šumski rasadnik na teritoriji AP Vojvodine, registrovana pravna lica koja imaju registrovane šumske semenske objekte na teritoriji AP Vojvodine u skladu s propisima.

Kikinda: Borba protiv zabrinjavajuće niske pošumljenosti

Rok za podnošenje prijava na konkurs sa ostalom potrebnom dokumentacijom jeste za podizanje novih šuma do 31. avgusta tekuće godine, a za ostalo do kraja ovog meseca.

Detaljnije o ovom konkursu možete naći u pravilniku i tekstu konkursa ispod teksta, kao i putem linka sajta Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu.


Dokumenti


Tagovi

Pošumljavanje Šume Vojvodina Rasadnici Proizvodnja šumskog semena Konkurs


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...