AgroKlub.rs

\

Finansiranje

Dobrodošli na AgroKlub.rs!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gde se nalazim? AgroKlub.rs » Finansiranje » Pčelarima od Pokrajine 15 miliona dinara

Pčelarima od Pokrajine 15 miliona dinara

Koknurs Sekretarijata za poljoprivredu

Pčelarima od Pokrajine 15 miliona dinara

Datum: 20.03.2017. 12:30

Kategorija:

Finansiranje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za sufinansiranje nabavke pčelinjih društvava, kao i opreme za pčelarstvo. Za tu namenu će iz budžeta APV biti izdvojeno 15 miliona dinara, a Pokrajina će sufinansirati 50 odsto troškova.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje ulaganja u pčelarstvo na teritoriji Vojvodine u ovoj godini. Kako stoji u tekstu tog konkursa, iz budžeta APV biće izdvojen novac za investicije u pčelarstvo s ciljem da se unapredi pčelarska proizvodnja, kao i proizvodnja meda u pokrajini.

Iz budžeta APV za pčelarstvo 15 miliona dinara

Za tu namenu opredeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, a dobijeni novac mora biti iskorišćen za nabavku pčelinjih društava i opreme za pčelarstvo. Maksimalni iznos po jednoj prijavi je 300.000 dinara, pri čemu je važno naglasiti to da će Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu sufinansirati 50% ukupne vrednosti investicije.

Za pčelinja društva maksimalno 100.000, a za opremu 300.000 dinara

Bespovratna sredstva biće dodeljivana po dva osnova, pa tako maksimalni iznos podrške za nabavku pčelinjih društava iznosi do 100.000 dinara, dok kada je reč o nabavci opreme za pčelarstvo vrednost investicije može da dostigne do 300.000 dinara. Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po Konkursu, ali i za više namena u okviru jedne tačke, kao i po više tačaka, a do maksimalnog iznosa.

Pravo na konkurisanje samo registrovana gazdinstva iz Vojvodine

Pravo konkurisanja imaju pčelari čija su gazdinstva upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a čija se gazdinstva nalaze na teritoriji Vojvodine. Oni prilikom prijave moraju dostaviti račune sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, kao i carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza. Pravo na novac neće imati oni pojedinci koji su pčelarsku opremu nabavili u 2016. godini.

Svi zaintreresovani prijave s neophodnom dokumentacijom mogu da pošalju poštom ili da donesu lično na pisarnicu pokrajinske Vlade u Novom Sadu sa naznakom: "Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje investicija u pčelarstvo za 2017. godinu".

Foto: pellegrinifarmgirl / Pixabay

Broj pregleda članka: 2750; Uspešnost članka: 409.5

Izvor: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Tagovi: Poljoprivreda, Vojvodina, Pčelarstvo, Oprema, Košnice, Pčelinja društva, Pokrajinski sekretarijat, Konkurs

Ključne reči članka: pcelarima, od, pokrajine, 15, miliona, dinara, dinara, pčelarstvo, pravo, gazdinstva, prijave, novac, vojvodine, miliona, opreme, miliona dinara, nabavku pčelinjih društava, dodelu bespovratnih sredstava


Marinko Tica

Svi tekstovi autora

Autor Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.