Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Regresiranje đubriva
  • 09.05.2017. 08:15

Počeo prijem zahteva za regres za đubrivo

Počeo je prijem zahteva za regresiranje troškova poljoprivrednika za kupovinu đubriva. Zahtevi se mogu predati do 30. septembra, a regres iznosi 10 din/kg đubriva.

Foto: cuma / Pixabay
  • 5.504
  • 278
  • 0

Počeo je prijem zahteva za ostvarivanje prava za regresiranje troškova za đubrivo. Pravo na regres imaju poljoprivrednici, nosioci komercijalnih porodičnih gazdinstava, preduzetnici i druga pravna lica čija je osnovna delatnost poljoprivreda.

Zahteve predati do kraja septembra

Oni mogu da predaju zahteve za regresiranje troškova đubriva namenjenog radovima u poljoprivredi kupljenog između 1. oktobra 2016. godine i 30. septembra 2017. Svi zainteresovani zahtev mogu da predaju Ministarstvu finansija - Upravi za trezor do 30. septembra 2017. godine.

Maksimalni iznos regresa za đubrivo 2.000 din/ha

Kako piše u obaveštenju Uprave za agrarna plaćanja, uz zahteve se mora priložiti i original fiskalnog isečka, s tim da ako se iz njega ne mogu utvrditi svi neophodni podaci, podnosilac zahteva treba da podnese i original računa. Važno je napomenuti da regres iznosi 10 din/kg kupljenog đubriva, to jest maksimalno 2.000 dinara po hektaru.

Foto: cuma / Pixabay


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Đubrivo Regres za đubrivo Ministarstvo finansija Uprava za trezor Poljoprivreda Uprava za agrarna plaćanja


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.