Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 27.05.2019. 16:00

Podsticajna sredstva za poboljšanje stočarske proizvodnje

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Vojvodine raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti, preko kojeg će biti dodeljeno 20 miliona dinara.

Foto: Vedran Stapić
  • 211
  • 9
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Vojvodine raspisao je konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti, preko kojeg će biti dodeljeno 20 miliona dinara.

Cilj konkursa je poboljšanje kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu.

Maksimalno po jednoj prijavi 2,2 miliona dinara 

Maksimalan iznos podrške ne može preći 2,2 miliona dinara po jednoj prijavi, a mogu konkurisati preduzetnici i privredna društva nosioci registrovanog komercijalnog privrednog gazdinstva. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 200.000 dinara, odnosno u razmatranje će biti uzete prijave čija je vrednost investicije jednaka ili veća od 400.000 dinara.

Konkurs je otvoren do 30. maja, a bespovratna sredstva kroz sufinansiranje biće dodeljena samo za investicije realizovane u ovoj godini.  

Tekst konkursa, obrazac prijave i pravilnik nalaze se ispod teksta 

Investicije za nabavku opreme i specifični uslovi na konkursu 

Sufinansiraće se investicije za nabavku opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka. Zatim nabavka opreme za sakupljanje, prijem, čuvanje/skladištenje (hlađenje), uklanjanje i preradu sporednih proizvoda životinjskog porekla koji nisu za ishranu ljudi, kao i za opremu i uređaje za rasecanje, obradu, preradu, pakovanje i označavanje mesa i usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa, mašinski separisanog mesa i proizvoda od mesa. Sufinansiraće se i nabavka opreme i uređaji za hlađenje, pasterizaciju i sterilizaciju mesa i proizvoda od mesa. 

Specifični uslovi za učešće na konkursu:

1. za preradu mleka:

  • poljoprivredna gazdinstva koja nedeljno prerade maksimalno 5.000 litara sirovog mleka, odnosno godišnje maksimalno 250.000 litara
  • poljoprivredna gazdinstva moraju imati odobren objekat u skladu sa Pravilnikom o malim količinama primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, području za obavljanje tih delatnosti kao i odstupanja koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla

2. za preradu mesa:

  • poljoprivredna gazdinstva koja nedeljno prerade maksimum 2.000 kilograma, odnosno godišnje maksimalno 100.000 kilograma proizvoda od mesa
  • poljoprivredna gazdinstva moraju imati odobren objekat u skladu sa Pravilnikom o malim količinama primarnih proizvoda koje služe za snabdevanje potrošača, području za obavljanje tih delatnosti kao i odstupanja koja se odnose na male subjekte u poslovanju hranom životinjskog porekla 

Prijave - poštom i lično 

Prijavu na Konkurs s traženom dokumentacijom dostavljati poštom na adresu: Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 21000 Novi Sad Bulevar Mihajla Pupina broj 16 s naznakom: "Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za preradu mleka i mesa u 2019 godini" ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade AP Vojvodine, svakog radnog dana od 9 do 14 sati. Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona: 021/4881-852 od 10 do 12 sati. 

Tekst konkursa, obrazac prijave i Pravilnik mogu se preuzeti i na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljorivredu, vodoprivredu i šumarstvo AP Vojvodine: www.psp.vojvodina.gov.rs.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Podsticaji Subvencije Ministarstvo poljoprivrede Pravilnik


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.