Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 17.03.2024. 10:00

Pokrajina raspisala konkurs za sufinansiranje prerade

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Foto: Depositphoto/vkarafill
  • 116
  • 8
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje investicija u ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu na gazdinstvima u AP Vojvodini u 2024. godini.

Predmet konkursa za koji je opredeljeno 95.000.000 dinara je sufinansiranje potrebne nove opreme za proizvodnju i preradu mesa i mleka, proizvodnju vina i rakije, preradu voća, povrća (uključujući pečurke), uljanih kultura, začinskog, lekovitog i aromatičnog bilja i preradu pčelinjih proizvoda.

Minimalan iznos podsticaja u zavisnosti od aktivnosti je 150.000 dinara, a maksimalan, takođe u zavisnosti od aktivnosti 3,5 miliona dinara.

Veći povraćaj za mlade do 40 godina i žene

Bespovratna sredstva za podršku investicija po konkursu utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava: preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioci poljoprivrednih gazdinstava, osnivači pravnog lica mlađi od 40 godina, bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom Pravilniku utvrđuju se u iznosu do 70 odsto od ukupnih prihvatljivih troškova ivesticije (u slučaju da pravno lice ima više osnivača i ukoliko je samo jedan osnivač stariji od 40 godina, a drugi mlađi, bespovratna sredstva utvrđuju se u iznosu do 60 odsto od prihvatljivih troškova investicije).

Cilj je:

  • stabilnosti dohotka poljoprivrednih gazdinstava;
  • poboljšanja produktivnosti i kvaliteta proizvoda, smanjenja troškova proizvodnje;
  • unapređenja tehničko-tehnološke opremljenosti;
  • održivog upravljanja resursima i zaštite životne sredine;
  • proširenje asortimana novim proizvodima;
  • brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu, rasta konkurentnosti uz prilagođavanje zahtevima domaćeg i inostranog tržišta i usklađivanja sa pravilima Unije, njenim standardima, politikama i praksama.

Konkurs je otvoren do 5. aprila.

Ceo tekst konkursa možete pročitati u dokumentu ispod ovog teksta, a obrasce za konkurisanje i Pravilnik možete preuzeti putem ovog linka.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Subvencije Prerada Pokrajinski sekretarijat Sufinansiranje proizvodnje Prerada mleka Prerada mesa


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...