Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krediti
  • 02.10.2021. 12:00

Pokrajinski fond raspisao konkurs za dodelu kredita za nove staklenike i plastenike

Kao i kod ostalih konkursa Pokrajinskog fonda, krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule i to sa maksimalnim iznosom od 40.000 evra, ne manje od 1.000 evra.

Foto: Depositphotos/db-rus
  • 131
  • 43
  • 0

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede raspiao je konkurs za dodelu kredita za nabavku novih zaštićenih bašta (plastenici, staklenici) i opreme u njima u 2021. godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima - fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji AP Vojvodine.

Kao i kod ostalih konkursa Pokrajinskog fonda, krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule i to sa maksimalnim iznosom od 40.000 evra, ne manje od 1.000 evra, sa rokom otplate 36 meseca, grejs period traje 12 meseci, a za vreme grejs perioda  ne obračunava se interkalarna kamata. Otplaćivaće se otplata u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno sedam rata).

Prijava za konkurs nalazi se ispod teksta

Krediti će se odobravati u skladu i na osnovu Pravilnika o raspodeli sredstava sa utvrđenim kriterijumima za dodelu kredita po raspisanim konkurisma u 2021. godini. Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču opreme koju bude odabrao učesnik konkursa Fond neće obračunavati i naplaćivati penale i kazne za prevremenu otplatu.

Pored popunjene prijave, učesnici konkursa dužni su da podnesu i originalni predračun sa specifikacijom iskazan u dinarskom iznosu. Na predračunu, koji mora da je od dobavljača, mora da se navede da je oprema nova. Dobavljač mora da se bavi pretežno proizvodnjom ili prodajom plastenika/staklenika i pripadajuće opreme. 

Detalje u vezi sa potrebnom dokumentacijom i uslovima možete pročitati ispod teksta


Dokumenti


Tagovi

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede Krediti Staklenici Plastenici


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...