Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinansiranje
  • 16.07.2019. 14:00

Poljoprivrednicima osam miliona za nabavku mašina za organsku proizvodnju

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu novca za sufinansiranje troškova nabavke mašina i opreme za organsku proizvodnju na teritoriji Vojvodine u ovoj godini. Bespovratna sredstava po ovom Konkursu iznose 8.172.950 dinara i dodeljuju se bespovratno.

Foto: Agro-tok
  • 376
  • 18
  • 0

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs u cilju unapređenja organske proizvodnje na teritoriji Vojvodine u ovoj godini.

Poljoprivrednici po jednoj prijavi na konkurs mogu dobiti najviše 700 hiljada dinara, a u obzir će biti uzete samo prijave koje zadovoljavaju uslove da proizvođač ima mašine i opremu kupljenu posle 1. januara ove godine. To mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicom, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama ukoliko je oprema uvezena iz inostranstva kao i drugim potrebnim dokazima.

Obavezan je sertifikat za organsku proizvodnju 

Poljoprivrednici koji žele da ostvare pravo na ova bespovratna sredstva moraju da budu upisani u Registar poljoprivrednih gazdinastava i to sa aktivnim statusom. Posebno je važno da imaju sertifikat za organsku proizvodnju ili da se nalaze u postupku sertifikacije. 

Kada su u pitanju preduzetnici i pravna lica, oni moraju da zadovolje dodatne uslove konkursa. Podnosilac prijave mora da bude upisan u Registar privrednih subjekata i to u aktivnom statusu. Takođe ne sme da bude u postupku stečaja ili likvidacije. Mora biti mikro ili malo pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo. Ukoliko su u pitanju zadruge, moraju imati zadružnu reviziju.

Dodatna dokumentacija koju moraju da prilože preduzetnici i pravna lica podrazumeva izvod iz Agencije za privredne registre, s poreskim identifikacionim brojem, potvrdu iz iste Agencije o tome da nisu u postupku stečaja ili likvidacije i o tome da su mikro ili malo pravno lice. Zadruge imaju obavezu da prilože potvrdu ovlašćenog Revizijskog saveta da ta zadruga posluje u skladu sa Zakonom o zadrugama.

Tekst konkursa, pravilnik i obrazac prijave, nalaze se ispod teksta.

Novac se isplaćuju u skladu sa prilivom novca u budžet Vojvodine

Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo isplaćivaće bespovratna sredstva koja se dodeljuju poljoprivrednicima ovim konkursom u skladu sa prilivom sredstava u budžet AP Vojvodine, ali i kada poljoprivrednik kojem je novac odobren priloži zahtev za isplatu sa izveštajem o namenskom utrošku sredstava, originalan račun i otpremnicu za nabavku opreme, osnovne karakteristike te opreme. Zatim, dokaz o tome da su mašine ili druga oprema plaćeni kroz dostavljanje izvoda koji je overen u banci, a ukoliko je fizičko lice platilo opremu u gotovini može dostaviti samo fiskalni isečak. 

Konkurs je otvoren do 1. novembra odnosno do utroška novca, a korisnici mogu da se prijave tako što će potrebnu dokumentaciju poslati poštom na adresu: Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Novi Sad, Bulevar Mihaja Pupina br. 16, sa naznakom "Konkurs za organsku proizvodnju u 2019. godini" - ne otvaraj. Potrebno je da na poleđini koverte stoje podaci sa nazivom, adresom i brojem telefona i faksa podnosioca prijave.

Na konkurs se poljoprivrednici mogu prijaviti i donošenjem potrebne dokumentacije lično na pisarnicu pokrajinskih organa uprave svakog radnog dana od 9 do 14 sati u zatvorenoj koverti na istoj adresi na koju se poštom šalju prijave za konkurs.

Tekst konkursa, pravilnik i obrazac prijave, kao i izveštaj o namenskom utrošku sredstava i zahtev za isplatu podnosioci prijava mogu preuzeti OVDE.


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Organska proizvodnja Sufinansiranje Pokrajinski sekreterijat za poljoprivredu


Autorka

Andrijana Glišić

Više [+]

Strast prema saznavanju odvela ju je u novinarstvo, ljubav prema novim tehnologijama u digitalne medije, a u agrarne nauke ušla je sasvim spontano. Smatra da je poljoprivreda u korenima svakog čoveka na planeti.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u