Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 07.10.2019. 15:00
  • Zlatiborski okrug, Priboj

Pribojski poljoprivrednici besplatno dobili creva za navodnjavanje

Ove godine Opština Priboj obezbedila je 62 km creva za navodnjavanje, a za ove namene izdvojila je iz budžeta dva miliona dinara.

Foto: Bigstockphoto/Denfotoblog
  • 77
  • 3
  • 0

Već petu godinu Opština Priboj obezbeđuje besplatnu količinu creva za vodu. Opština ne može obezbediti svu potrebnu dužinu creva kada su pitanju duži vodovi, ali onda se tu građani udružuju i na taj način rešavaju i svoj i problem svojih komšija.

Ove godine Opština Priboj obezbedila je 62 km creva za navodnjavanje, a za ove namene izdvojila je iz budžeta dva miliona dinara.

Sveto Vilotić, koordinator za program podele creva za navodnjavanje je tom prilikom rekao da od ukupne količine nabavljenih creva, 30 km je od tri četvrti i 20 km od col i po, a preostalih 12 km je od jednog cola.

"Imamo zahteve od 2017. po njima ćemo deliti, oni koji su već dobijali njih ćemo ostaviti za kraj ako ostane. Svi oni koji creva ne budu koristili u prave svrhe, imaće obavezu da ih vrate i biće kažnjeni za to," rekao je Sveto Vilotić, koordinator za program podele creva za navodnjavanje.

Creva poljoprivrednicima najčešće najveća investicija

Građanima ovo dobro dođe, jer su creva najčešće najveća investicija, a njima preostaje iskopavanje kanala, pravljenje rezervoara ili vodozahvata, prenosi Glas zapadne Srbije. 

Akif Šuman iz sela Zabrnjica kaže da mu dosta znači to što dobija crevo besplatno, jer ima malinu koju obrađuje i dosta će mu značiti.

U protekle četiri godine kroz ovaj program podeljeno je oko 250 km najkvalitetnijih creva za navodnjavanje.


Izvori

Glas zapadne Srbije


Tagovi

Creva za navodnjavanje Podsticaji u poljoprivredi Opština Priboj Sveto Vilotić Akif Šuman


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.