Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 03.03.2020. 09:00

Prijava za subvencije: 4000 dinara za biljnu proizvodnju, a 1200 regres za gorivo

Kako se navodi na sajtu Ministarstva poljoprivrede, iznos podsticaja je 5.200 dinara po hektaru: 4.000 dinara je osnovni podsticaj u biljnoj proizvodnji, a 1.200 dinara je regres za dizel gorivo (60 litara dizel goriva po hektaru se regresira sa po 20 dinara po litru).

Foto: Julijana El Omari
  • 11.493
  • 569
  • 0

Poljoprivrednici Srbije sada mogu da se prijave za subvenije po hektaru i za gorivo, a kako kažu u Ministarstvu poljoprivrede za RTS, novac će biti uplaćen sedam dana od podnošenja zahteva.

Prema aktuelnom Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahtev se podnosi jedanput godišnje do 30. aprila područnoj Upravi za Trezor Ministarstva finansija.

Na 60 litara dizela za hektar, regres 20 dinara po litru

Kako se navodi na sajtu Ministarstva poljoprivrede, iznos podsticaja je 5.200 dinara po hektaru: 4.000 dinara je osnovni podsticaj u biljnoj proizvodnji, a 1.200 dinara je regres za dizel gorivo (60 litara dizel goriva po hektaru se regresira sa po 20 dinara po litru), za maksimalno do 20 hektara zemljišta.

Poljoprivrednici: Prava podrška bilo bi snižavanje cene akciza za dizel

"U svim filijalama Uprave za trezor poljoprivredni prizvođači mogu da da podnesu svoje zahteve za davanje po hektaru i za davanje za gorivo i u roku od sedam dana od podnošenja zahteva njima će novac biti na računu", rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović za Javni servis.

Dovoljno za 1,8 miliona hektara oranica

Opredeljeno je gotovo 10 milijardi dinara za ove dve mere - za davanje po hektaru i za davanje za gorivo, što će biti dovoljno za oko milion i 850.000 hektara oranica, odnosno 450.000 registrovanih poljoprivrednih gazdinstava.

Zahtev se podnosi u dva primerka na obrascu koji možete preuzeti ispod teksta sa aktuelnim pravilnikom.


Dokumenti


Tagovi

Subvencije Regres za gorivo Subvencije za biljnu proizvodnju Branislav Nedimović


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...