Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brašno
  • 29.08.2022. 10:30

Proizvođačima hleba brašno po 33 dinara sa PDV-om

Svi proizvođači hleba sa teritorije Republike Srbije, mogu se prijaviti za kupovinu brašna tipa "T-500" po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi.

Foto: Depositphotos/racorn
  • 114
  • 5
  • 0

Ministarstvo trgovine ponudilo je proizvođačima hleba brašno "T-500" iz robnih rezervi po ceni od 33 dinara za kilogram sa PDV-om, prenosi Tanjug.

Kako se navodi u dokumentu Robnih rezervi, svi proizvođači hleba sa teritorije Republike Srbije, koji su u momentu donošenja uredbe bili registrovani za obavljanje pomenute delatnosti, zainteresovani za kupovinu brašna tipa „T-500” po subvencionisanim cenama iz robnih rezervi, mogu se prijaviti Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacija, na način što će popunjen i skeniran obrazac prijave (iz Priloga 1 u dokumentu ispod teksta) poslati na imejl adresu: trgovina@mtt.gov.rs

Maksimalne cene do koje proizvođači mogu kupiti brašno biće određene proporcionalno njihovoj proizvodnji hleba od brašna tipa "T-500" prodavanoj po 41,2 dinara, odnosno planiranoj proizvodnji po ceni od 45,88 dinara.

Pomenuto pšenično belo brašno, koje će biti preuzimano iz skladišta Republičke direkcije za robne rezerve, je u rasutom stanju ili propisno upakovano u vreće koje su egalizovane na 50 kg neto mase sa propisanom deklaracijom, ili u drugu raspoloživu ambalažu.

Proizvođači hleba mogu se prijaviti za ovu subvenciju do 6. septembra.


Dokumenti


Tagovi

Robne rezerve Brašno Subvencije Ministarstvo trgovine Proizvođači hleba


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...