• Subvencije
  • 04.01.2020. 12:00

Raspisan konkurs za kupovinu traktora do 60 kilovata

Zahtevi za pravo na podsticaje, u skladu sa Javnim pozivom, podnose se od 6. januara do 29. maja 2020. godine.

Foto: Bigstockphoto/hanatipplova
  • 1.795
  • 90
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja raspisisalo je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje, za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini.

Zahtev za odobravanje prava na podsticaje u skladu sa ovim Javnim pozivom podnosi se u roku od  6. januara do 29. maja 2020. godine.

Uslovi konkursa

Podsticaj se ostvaruje na osnovu prihvatljivih troškova investicije za nabavku novog traktora snage motora do 60 kilovata (kW), sa standardnim delovima, uređajima i opremom uključujući pripadajuću traktorsku kabinu, koji se prvi put upotrebljava za izvođenje poljoprivrednih radova u primarnoj biljnoj i stočarskoj proizvodnji, a koji je proizveden u Republici Srbiji ili čiji model dobavljač uvozi u rastavljenom stanju i sklapa na svojim proizvodnim linijama u Republici Srbiji pre dana objavljivanja javnog poziva za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Tekst konkursa i Pravilnik, možete da preuzmete na linku ispod teksta

Podsticaj mogu da ostvare lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i čija su gazdinstva u aktivnom statusu i to: fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnik, privredno društvo, zemljoradnička zadruga koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu. Pored ovih opštih uslova, neophodno je da podnosilac zahteva u Registru poljoprivrednih gazdinstava ima upisane površine zemljišta pod proizvodnjom odgovarajućih vrsta useva ili odgovarajući stočni fond.

Korisnik može da ostvari do 800.000 dinara

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od od 50% od vrednosti realizovane prihvatljive investicije umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65% od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari je 800.000 dinara.

Informacije u vezi sa raspisanim Konkursom dostupne su na telefone Info - centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i na telefon Kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja: 011/30-20-100 i 011/30-20-101 svakog radnog dana od 7:30 do 15:30 sati, navodi se u Upravi za agrarana plaćanja.


Dokumenti


Izvori

Uprava za agrarna plaćanja


Tagovi

Uprava za agrarana plaćanja Nabavka novog traktora Podsticaji Konkurs


Autorka

Ivana Živanić

Ivana Živanić, dipl.ing-master poljoprivrede, rado istražuje aktuelnosti u poljoprivredi. Pristalica zdrave i bezbedne hrane.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ambrozija je po visini skoro kao i kukuruz... :-(