Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 16.10.2019. 11:30
  • Severnobački okrug, Vojvodina, Subotica

Stočarima dogodine posebni podsticaji za tovno govedarstvo

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će stočari u sledećoj godini moći da računaju i na posebne podsticaje za tovno govedarstvo.

Foto: Jelena Lukić
  • 2.361
  • 121
  • 2

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je najavio da će stočari, nakon što im je omogućen dugoročni zakup državne zemlje, u sledećoj godini moći da računaju i na posebne podsticaje za tovno govedarstvo. On je obišao nekoliko farmi u Subotici, gradu iz kojeg dolazi svaki dvadeseti zahtev za subvencije i čijim poljoprivrednicima je prošle godine isplaćeno osam miliona evra podsticaja.

"Za tovno govedarstvo, država će doneti posebne podsticaje u dve hiljade i dvadesetoj godini jer nama treba genetskog potencijala jer imamo sve više izazova i sve više prilika za izvoz i to je jako važno", kaže on.

Od šezdeset grla na Farmi Vukajlović, oko četrdeset su muzne krave. Ova farma je do sada iskoristila podršku Ministarstva za povrat polovine sredstava za nabavku mašina, odnosno izmuzišta, kao i subvencije za muzne krave.

Miroslav Vukajlović kaže da se vredi baviti mlekarstvom, a da bi mogla cena mleka koji dinar da ide gore, prenosi RTV. 

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je rekao tom prilikom će uz pomoć države i dalje nastaviti da razvijaju poljoprivredu, život na selu i da mlade zadrže na selu.


Izvori

RTV


Tagovi

Podsticaji u poljoprivredi Podsticaji za stočare Branislav Nedimović Miroslav Vukajlović Bogdan Laban


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.