Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji u poljoprivredi
  • 08.07.2019. 14:00

Subvencije za nabavku novih mašina i opreme: Konkurs do 30. avgusta

Poljoprivrednici, preduzetnici, privredna društva, zadruge i škole, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava mogu do 30. avgusta da konkurišu za podsticaje radi nabavke novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura.

Foto: Gružaagrar.rs
  • 3.429
  • 168
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je Javni poziv za ostvarivanje prava na podsticaje za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2019. godini.

Za ostvarivanje prava na bespovratni novac Javnim pozivom opredeljeno je 1.300.000.000 dinara, a najviše se može dobiti 1.500.000 dinara. 

Novčani podsticaj može se dobiti i do 50 odsto vrednosti investicije umanjene za iznos novca na ime PDV, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Pravo na podsticaje imaju povrtari, voćari i cvećari

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu. To se prevashodno odnosi na fizičko lice, koje je nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, zatim preduzetnik, privredno društvo, zemljoradničku zadrugu koja ima najmanje pet članova zadruge koji su upisani u Registar kao nosioci ili članovi pet različitih komercijalnih porodičnih poljoprivrednih gazdinstava u aktivnom statusu. Pravo imaju i srednja škola i naučnoistraživačka organizacija u oblasti poljoprivrede.

Javni poziv, zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje nalazi se ispod ovog članka.

Za podsticaje mogu da konkurišu gazdinstva koja imaju: do pola hektara povrća, voća ili cveća u zaštićenom prostoru, do dva hektara jagodastog voća odnosno do 5 hektara ostalog voća, od 0,2 do 100 hektara grožđa, koji su upisani i u Vinogradarski registar u skladu sa zakonom koji uređuje vino, do 3 hektara povrća (na otvorenom polju), od 0,1 do 50 hektara cveća (na otvorenom polju), do 50 hektara aromatičnog i lekovitog bilja, i do 50 hektara žitarica, industrijskog i krmnog bilja.

Podsticaji se isplaćuju po redosledu podnošenja zahteva

Čitko popunjen i potpisan obrazac potrebno je dostaviti u zatvorenoj koverti, sa naznakom: "Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih mašina i opreme za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura u 2019. godini." Obrazac je moguće dostaviti lično, preko Pisarnice republičkih organa uprave u Beogradu, ulica Nemanjina broj 22-26, 11000 Beograd ili poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede - Uprava za agrarna plaćanja, 11050 Beograd, Bulevar kralja Aleksandra broj 84.

Podsticaji se isplaćuju po redosledu podnošenja uredno podnetih zahteva u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju, a do iznosa finansijskih sredstava utvrđenog posebnim propisom kojim se uređuje raspodela podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Informacije u vezi raspisanog Javnog poziva dostupne su na telefon Info-centra Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: 011/260-79-60 ili 011/260-79-61, kao i kontakt centra Uprave za agrarna plaćanja 011/30-20-100 ili 011/30-20-101, svakog radnog dana od 7.30 do 15.30 sati. 


Dokumenti


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije


Tagovi

Podsticaji Subvencije Ministarstvo poljoprivrede Pravilnik Poljoprivredna mehanizacija


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.