• Poljoprivreda Evropske unije
  • 30.10.2017. 08:00

Tržište poljoprivrede EU u brojevima

Da je poljoprivreda jedna od najvažnijih delatnosti u Evropskoj uniji dovoljno govori i podatak da poljoprivredne površine čine 40 ukupne teritorije EU, odnosno 175 miliona hektara. Dodatnu potvrdu izrečenoj tezi donosi i podatak da je u Uniji 2013. godine postojalo 10,8 miliona gazdinstava. U daljem tekstu pogledajte koje države prednjače, a koje su na začelju kada je u pitanju agrar, kao i koliko se čega proizvodilo kada je reč o primarnim poljopirivrednim proizvodima.

Foto: stevepb / Pixabay
  • 7.024
  • 352
  • 0

Tagovi

Žitarice Uljarice Poljoprivreda Evropska unija Zemljište Oranice Proizvodnja Proizvodi Statistike Francuska Nemačka Španija Italija Velika Britanija Češka Slovačka EU 28 Poljska Rumunija Bugarska Finska Švedska Danska Austrija Luks


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Priprema kabaste stočne hrane je u toku. Suša će svakako uticati na smanjenje količine silaže po jedinici površine, pa se već sad traže alternativna rešenja.