Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Budžet
  • 24.11.2021. 12:00

Usvojen budžet za 2022. godinu - veće subvencije u poljoprivredi?

Budžetom za 2022. godinu projektovan je privredni rast od 4,5 odsto. Uložiće se u zaštitu životne sredine, a kako je napomenula premijerka Ana Brnabić - veće su i subvencije za poljoprivrednike.

Foto: Depositphotoss/majaFOTO
  • 1.141
  • 166
  • 0

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su sa 203 glasa "za", uz jedan uzdržan glas, Zakon o budžetu za 2022. godinu, kojim je planirano 1.516,9 milijardi dinara prihoda i 1.717 milijardi dinara rashoda, uz deficit od 200,2 milijarde dinara.

Budžetom za 2022. godinu projektovan je privredni rast od 4,5 odsto, kao i da udeo javnog duga dostigne najviše 56,5 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), ističe se na sajtu Vlade Srbije.

Kako je istakla premijerka Ana Brnabić, planiran je rekordan budžet za kapitalne investicije od 485,8 milijardi dinara, što je 7,3 odsto BDP-a, istakavši da će tim novcem biti finansirana ulaganja u putnu infrastrukturu, zdravstvene ustanove i zaštitu životne sredine.

Za zaštitu životne sredine planirano je 27,4 milijarde dinara od čega je deo kroz resorno ministarstvo, a deo kroz Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Premijerka je najavila i izgradnju sanitarnih deponija u 28 lokalnih samouprava, izgradnju kanalizacione mreže, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, projekte pošumljavanja i drugo. Veći je i budžet za kulturu i iznosi 14,8 milijardi dinara, kao i za poljoprivredu, napomenuvši da su, između ostalog, povećane subvencije za poljoprivrednike.

Sledeće godine za poljoprivredne subvencije - 50,6 milijardi dinara

Kako smo ranije pisali, za subvencije u poljoprivredi planirano je izdvajanje od 50,6 milijardi dinara.


Tagovi

Budžet Srbije Budžet 2022. Subvencije u poljoprivredi Zaštita životne sredine Ana Brnabić


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...