Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 14.02.2019. 12:00

Vojvodina dodeljuje 130 miliona dinara za poljoprivredu

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ponudio je podsticaje u ukupnom iznosu od 130 miliona dinara.

Foto: Bigstockphoto/Alexpunker
  • 373
  • 18
  • 1

Bespovratna sredstva koja su ponuđena za radove na uređenju kanalske mreže i odvodnjavanju poljoprivrednog zemljišta iznose 110 miliona dinara. 

Predmet konkursa je uređenje otvorene kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljorivrednog zemljišta, pri čemu se sredstva opredeljuju za radove na kanalima, propustima, ustavama, crpnim stanicama sa pratećom elektro-mašinskom opremom i drugim objektima na kanalskoj mreži.

Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave

Cilj konkursa jeste održavanje i podizanje funkcionalnosti kanalske mreže za odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta na viši nivo.

Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine) s teritorije AP Vojvodine. Sredstva se kao bespovratna dodeljuju u obimu do 40 odsto od ukupne vrednosti radova bez PDV-a od strane Sekretarijata, za  radove na uređenju otvorene kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, a preostali iznos obezbeđuju jedinice lokalne samouprave. PDV na celokupnu vrednost izvršenih radova plaća jedinica lokalne samouprave. 

Podsticajna sredstva za opremanje službe koja će uklanjati divlje deponije sa poljoprivrednog zemljista, iznose po 10 miliona dinara. Rok za prijavu na konkurse Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivedu je 15. mart.

Potrebna dokumentacija za učešće na konkursu 

Od dokumentacije koja je potrebna, a kojom se dokazuje ispunjenost uslova za učešće na konkursu su: prijava, akt koji je poptisao gradonačelnik, saglasnost "Vode Vojvodine" i elaborta:

  1. prijava na konkurs (obrazac prijave dostupan je u elektronskom obliku na veb-sajtu Sekretarijata: www.psp.vojvodina.gov.rs);
  2. akt - koji je potpisao gradonačelnik, odnosno predsednik opštine - o pristupanju uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, donet u toku  2019. godine, u kome je opredeljen iznos sopstvenih sredstava koja će jedinica lokalne samouprave obezbediti za realizaciju radova na uređenju kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta;
  3. saglasnost JVP "Vode Vojvodine” na predlog radova koji je dostavila jedinica lokalne samouprave;
  4. elaborat za učešće na konkursu za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta sa svim potrebnim elementima. Elaborat treba da sadrži: ukupnu dužinu kanalske mreže kojom upravlja JVP "Vode Vojvodine" na teritoriji lokalne samouprave, situacioni plan s kanalima koje uređuju, tabelarni pregled katastarskih opština za koje se planiraju radovi s dužinama kanala koji se uređuju po katastarskim opštinama i vrednostima radova s PDV-om i bez PDV-a po katastarskim opštinama, predmer i predračun radova sa uračunatim PDV-om i bez PDV-a. Elaborat izrađuje JVP "Vode Vojvodine" na osnovu predloga radova za sufinansiranje koji je dostavila jedinica lokalne samouprave; 

Prijave se dostavljaju poštom ili lično 

Prijave se moraju dostaviti u zatvorenoj koverti i to poštom, na adresu: "Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Bulevar Mihajla Pupina 16, 21000 Novi Sad" ili lično - na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade (radnim danom do 14 časova). Koverat na prednjoj strani mora da sadrži naznaku "Konkurs - uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja", a na poleđini koverte - naziv i adresu podnosioca prijave.  

Tekst konkursa, obrazac prijave na konkurs i Pravilnik za dodelu podsticajnih sredstava putem konkursa za uređenje kanalske mreže u funkciji odvodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u 2019. godini, mogu se preuzeti sa sajta Sekretarijata (www.psp.vojvodina.gov.rs.) Dodatne informacije mogu se dobiti putem telefona: 021/487-4416.


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Vojvodina Odvodnjavanje Uređenje kanalske mreže Poljoprivredno zemljište


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.