Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Podsticaji
  • 16.09.2021. 10:00

Vojvodina: Konkurs za dodelu kredita za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije

Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji Pokrajine i biće odobravani sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou.

Foto: Verica Matić
  • 733
  • 86
  • 0

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavljuje dodelu kredita namenjenih za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije. Kreditiraće se nabavka pogonske i priključne mehanizacije u maksimalanom iznosu kredita od 40.000 evra, a ne manjem od 1.000 evra.

Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima - fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će se realizovati isključivo na terotoriji Pokrajine i biće odobravani sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule za pogonske mašine grejs period u trajanju od šest meseci uz učešće od 20 odsto, za vreme grejs perioda ne obračunava se interkalarna kamata.

Rok otplate 60 meseci

Za priključne mašine grejs period trajanja je šest meseci, bez učešća, za vreme grejs perioda ne obračunava se interkalarna kamata. Rok otplate je 60 meseci, a otplata će se obavljati u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno 11 rata).

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču mehanizacije koju bude odabrao učesnik konkursa. Predračuni učesnika konkursa moraju isključivo biti od dobavljača čija je pretežna delatnost proizvodnja ili prodaja poljoprivredne mehanizacije.

Krediti će se odobravati u skladu i na osnovu Pravnilnika o raspodeli sredstava sa utvrđenim kriterijumima za dodelu kredita po raspisanim konkursima u 2021. godini.

Prijave se mogu preuzeti u  Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede u Novom Sadu, kao i na sajtu: www.fondpolj.vojvodina.gov.rs

Detalje konkursa i potrebne dokumentacije možete pročitati u prilogu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Nabavka mehanizacije Priključna mehanizacija Pogonska mehanizacija Grejs Period Pokrajina Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D