• Krediti
  • 28.09.2021. 14:00

Vojvodina: Konkurs za kredit za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme

Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču, pčelinjih rojeva, košnica i opreme koju bude odabrao učesnik konkursa. 

Foto: Depositphotos/schlag
  • 135
  • 47
  • 0

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede objavio je konkurs za dodelu kredita za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo u 2021. godini. Sredstva će se dodeljivati poljoprivrednim gazdinstvima - fizičkim i pravnim licima sa područja AP Vojvodine, upisanim u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Krediti će biti odobravani sa kamatnom stopom od jedan odsto na godišnjem nivou, uz primenu valutne klauzule, i to sa maksimalnim iznosom od 40.000 evra, ne manjim od 1.000 evra, a rok otplate je 36 meseci.

Trajanje grejs perioda je 12 meseci, za čije se vreme ne obračunava interkalarna kamata. Otplata je u šestomesečnim anuitetima, prva rata se uplaćuje po isteku grejs perioda (ukupno sedam rata). Kredit će biti realizovan tako što će Fond uplatiti iznos odobrenog kredita dobavljaču, pčelinjih rojeva, košnica i opreme koju bude odabrao učesnik konkursa. 

Tekst konkursa sa listom potrebne dokumentacije možete pročitati ispod teksta

Odobravaće se u skladu i na osnovu Pravilnika o raspodeli sredstava sa utvrđenim kriterijumima za dodelu kredita po raspisanim konkurisima u 2021. godini. Prijave se mogu preuzeti u Pokrajinskom fondu za razvoj poljoprivrede u Novom Sadu, kao i na sajtu: www.fondpolj.vojvodina.gov.rs

Prijavu sa traženom dokumentacijom dostaviti poštom ili lično na adresu: Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede, 21001 Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 6, sa naznakom "Za konkurs". Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 021/557-451.      


Dokumenti


Tagovi

Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede Krediti Pčelarska oprema Pčelinji rojevi Košnice


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...