Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 26.08.2021. 12:00
  • Raški okrug, Vrnjačka banja

Vrnjačka Banja opredelila pet miliona dinara za poljoprivredne proizvođače

Najviše je opredljeno, 3.600.000 dinara, za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava - opština subvencioniše 40 odsto od prikazane vrednosti investicije, u skladu sa Javnim pozivom i kriterijumima koje određuje Komisija za poljoprivredu.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 93
  • 14
  • 0

U okviru programa za pomoć poljoprivrednim gazdinstvima opština Vrnjačka Banja za 2021. godinu, planirala je sredstva u iznosu od 5.000.000 dinara. Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Vrnjačka Banja za 2021. godinu, usvojen je od strane Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ističe se na zvaničnom sajtu opštine.

Programom je predviđeno:

  • 800.000 dinara za regresiranje veštačkog osemenjavanja priplodnih životinja (opština subvencioniše po svakom podnetom grlu 2.000 dinara):
  • 3.600.000 dinara za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava (opština subvencioniše 40 odsto od prikazane vrednosti investicije, u skladu sa Javnim pozivom i kriterijumima koje određuje Komisija za poljoprivredu):
  • 600.000 dinara za promotivne aktivnosti, gde su uključeni sajmovi, manifestacije izložbe.

Rapisani Konkurs je trajao mesec dana i ukupno je podneto 125 zahteva. Poljoprivrednici su se javljali za nabavku kvalitetnih priplodnih grla mlečnih rasa, goveda, ovaca i koza, za opremu za mužu, hlađanje i čuvanje mleka na farmi, uključujući sve elemente, materijale i instalacije, za nabavku kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja koje se koriste za proizvodnju mesa, za podizanje novih ili obnavljanje postojećih višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, za podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, za mašine, uređaje i opremu za navodnjavanje useva, za nabavku novih pčelinjih društava.


Tagovi

Vrnjačka banja Subvencije Konkurs za poljoprivredu Nabavka opreme Investicije u fizičku imovinu


Autor

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...