Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 05.03.2021. 15:00

Za 15 dana isplata subvencija po hektaru

Niko ne mora da se prijavi, automatski sve dobijaju, u skladu sa registrom poljoprivrednih gazdinstava, rekao je Branislav Nedimović na otvaranju konferencije "Agro Belgrade 2021".

Foto: Bigstock/budabar
  • 3.773
  • 426
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da će u narednih 15 dana biti isplaćeno 4.000 dinara subvencija po hektaru, za šta je obezbeđeno gotovo 70 miliona evra, prenosi Beta.

"Novac će biti na računima poljoprivrednih gazdinstava. Niko ne mora da se prijavi, automatski sve dobijaju, u skladu sa registrom poljoprivrednih gazdinstava", rekao je Nedimović na otvaranju konferencije "Agro Belgrade 2021".

Nedimović: Subvencije po hektaru nisu smanjene - za gorivo nije predviđeno, jer je jeftinije

Podsetimo, ranije upitan da prokomentariše smanjenje subvencija po hektaru, ministar poljoprivrede je rekao da su one su bile i ostale 4.000 dinara po hektaru, a 1.200 dinara bilo predviđeno za gorivo, "koje je ove godine nekih 20 dinara jeftinije i stoga nije davana subvencija za gorivo".

"Država i ministarstvo poljoprivrede prate tržište i ukoliko se nešto intezivnije bude menjalo država će intervenisati", poručio je ministar.

Sekretar u Sekretarijatu za privredu Beograda Milenko Veličković najavio je i da će u narednih 10 dana biti raspisana četiri konkursa za podsticaje za poljoprivrednike glavnog grada i to za nabavku mašina i traktora, za stočarstvo, odnosno nabavku steonih junica i umatičenih stada ovaca i koza, podsticaj za voćartstvo i povrtarstvo, kao i za pčelarstvo.


Tagovi

Subvencije Isplata Konkursi Branislav Nedimović Milenko Veličković


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...