Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs
  • 29.03.2024. 10:30

Za mlade poljoprivrednike u Vojvodini 200 miliona dinara

Cilj je motivisanje mladih da ostanu na selu, ali i da se vrate iz gradova u ruralna područja.

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.516
  • 75
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za finansijsku podršku mladima u ruralnim područjima u Vojvodini u 2024. godini. Prijavljivanje će trajati do 26. aprila.

“Cilj je obnova ruralnih područja Vojvodine kako bi se podstakao ostanak mladih u ruralnim područjima, odnosno njihov povratak iz gradova. Ovo je podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača, njihovom razvoju i unapređivanju kroz podsticanje investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava”, navodi se u konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu.

Za realizaciju je predviđeno ukupno 200 miliona dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicijama utvrđuju se u iznosu do 90 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 500.000 dinara, a maksimalan 1.500.000 dinara.

Novac koji će se deliti po ovom konkursu namenjen je investiranje u nabavku različite opreme za farme, podizanje višegodišnjih zasada voćaka, hmelja i vinove loze, podizanje i opremanje plastenika za proizvodnju povrća, voća, cveća i rasadničku proizvodnju, kao i za nabavku priključne mehanizacije.

Za stočare iz pokrajinske kase 115 miliona dinara. Konkurs u toku

Pravo na podsticaje ostvaruju fizička lica starija od 18 godina koja u momentu podnošenja zahteva ne smeju imati više od 40 godina, koji su prvi put upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava kao nosioci poljoprivrednog gazdinstva nakon 01.04.2023. godine i nisu ostvarivali pravo na subvencije.

U toku je još nekoliko konkursa za podršku poljoprivrednoj proizvodnji Vojvodine, a svi detalji su na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. 


Tagovi

Konkurs za mlade Podrška mladima Ruralna područja Bespovratna sredstva Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Vojvodina


Autorka

Dinka Bogunović

Više [+]

Diplomirana novinarka, zaljubljena u pisanu reč. Trudi se da bude dorasla novinarskom postulatu: "Rečima usko, a mislima široko".

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bagrem rano procvetao