Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 25.07.2023. 09:00

Za organsku biljnu proizvodnju 63.000 dinara po hektaru

Gazdinstvo može konkurisati najviše za 20 hektara obradive zemlje.

Foto: Jovana Cvetković
  • 256
  • 53
  • 0

Javni poziv za podsticaje za organsku biljnu proizvodnju raspisan je i trajaće do 25. avgusta 2023. godine, istakla je Uprava za agrarna plaćanja.

Podsticaji za organsku biljnu proizvodnju iznose 63.000 dinara po hektaru i poljoprivredno gazdinstvo može konkurisati najviše za 20 hektara obradive zemlje.

Uslovi?

Osnovni uslovi koje jedno pravno lice, preduzetnik i fizičko lice - nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva mora da zadovolji su da je upisano u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa zakonom kojim se uređuje poljoprivreda, da je u aktivnom statusu u Registru i da je izvršilo obnovu registracije za tekuću godinu, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje registracija poljoprivrednih gazdinstava.

Neki od spečifičnih uslova su da ima proizvodnju koja se nalazi u periodu konverzije, ili u postupku izdavanja sertifikata nakon završenog perioda konverzije ili ima sertifikovanu organsku biljnu proizvodnju, ili su obuhvaćeni grupnom sertifikacijom u skladu sa propisima kojima se uređuje organska proizvodnja, zatim da za iste površine nije ostvareno pravo na direktna plaćanja za podsticaje za biljnu proizvodnju i regrese za gorivo i/ili đubrivo i/ili seme za tekuću godinu.

Takođe, potrebno je da je lice koje aplicira sa ovlašćenom kontrolnom organizacijom zaključio ugovor o vršenju kontrole i sertifikacije u organskoj proizvodnji koji važi za godinu za koju se podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje.

Detaljnije o uslovima možete pogledati u dokumentu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Organska biljna proizvodnja Subvencije Konkurs Uprava za agrarna plaćanja Uslovi Pravilnik


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...