Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 07.10.2019. 13:00

Za šume, rasadnike i lovstvo 80 miliona dinara

Uručeno je 115 ugovora ukupne vrednosti 80 miliona dinara, za podršku rasadničkoj proizvodnji, pošumljavanju i razvoju lovstva na teritoriji Vojvodine.

Foto: Pokrajinska vlada
  • 84
  • 4
  • 0

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević uručili su 115 ugovora ukupne vrednosti 80 miliona dinara, za podršku rasadničkoj proizvodnji, pošumljavanju i razvoju lovstva na teritoriji Vojvodine.

Milićević je naglasio da su podržane dve veoma važne kategorije u ukupnom razvoju agrara, u koji je Pokrajinska vlada, u prethodne tri i po godine, investirala više od 20 milijardi dinara.

On je napomenuo da je svega 6,5 odsto površine u AP Vojvodini pošumljeno, što je nedovoljno.

"S druge strane, pošumljene površine nisu ravnomerno raspoređene na celoj teritoriji Vojvodine. Zbog toga će se Pokrajinska vlada ovim problemom ozbiljno baviti i kada je reč o ulaganju u pošumljavanje i o njegovom intenziviranju," kazao je potpredsednik Milićević.

On je podsetio na to da je devedesetih godina lovstvo u Srbiji bilo veoma razvijeno, a da je potom usledio period kada je ova važna privredna i turistička grana zapostavljena.

"Ulaganjem u lovstvo želimo da vratimo deo sjaja vojvođanskih lovišta, da privučemo što više domaćih i stranih turista koji preferiraju lovstvo. To je onda i ozbiljan priliv u budžet Srbije i Vojvodine," naglasio je Milićević.

Prema rečima pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuka Radojevića, u protekle tri i po godine, iz pokrajinskog budžeta je opredeljeno skoro 45 miliona dinara za pošumljavanje 323 hektara. U istom periodu ukupne investicije u rasadničku proizvodnju iznosile su 63,8 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 55,5 miliona.

Radojević je naglasio da je u razvoj lovstva u Vojvodini u prethodnom periodu investirano ukupno 183,2 miliona dinara, a da je iz pokrajinskog budžeta uloženo više od 130,8 miliona.


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Lov Pošumljavanje Rasadnička proizvodnja Konkurs Vuk Radojević Đorđe Milićević


Autorka

Slađana Aničić

Više [+]

Slađana je diplomirani profesor srpske književnosti i jezika s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Košenje lavande pa proizvodnja eteričnog ulja :)