Pretraživanje postova
Berba kupusa i karfiola u Kikindi počela je pre nekoliko dana, a povrtari ističu da prinosi zavise pre svega od sorte i vremena setve. Najveća potražnja očekuje se sredinom septembra, kada domaćinstva tradicionalno počinju intenzivno da spr... Više [+]
Berba kupusa i karfiola u Kikindi počela je pre nekoliko dana, a povrtari ističu da prinosi zavise pre svega od sorte i vremena setve. Najveća potražnja očekuje se sredinom septembra, kada domaćinstva tradicionalno počinju intenzivno da spremaju zimnicu. Povrće se još uvek bere i u plastenicima. Tamo se mogu pronaći paprika i paradajz, pa kikindski povrtari kažu da je, uprkos vrlo teškoj godini, rod ipak solidan. Najveći problem bila je suša, koja je ove sezone drastično pogodila ratarstvo, dok je povrtarstvo uspelo donekle da održi proizvodnju. Povrtar Đurica Jorgin naglašava važnost kupovine domaćih proizvoda, jer se time ne dobija samo sveža hrana, već se i podržava lokalna privreda. #berbakupusa #berbakarfiola