Pretraživanje postova
Visoke temperature i dugotrajna suša ove godine su uticali na proizvodnju povrća na otvorenom. Paradajz je jedna od kultura koja je zbog dejstva spoljašnjih faktora pretrpela velike štete. ”Ove godine paradajz će imati manji prinos i lošije... Više [+]
Visoke temperature i dugotrajna suša ove godine su uticali na proizvodnju povrća na otvorenom. Paradajz je jedna od kultura koja je zbog dejstva spoljašnjih faktora pretrpela velike štete. ”Ove godine paradajz će imati manji prinos i lošijeg je kvaliteta. Velikim vrućinama i nedostatku vlage kod paradajza pridružili su se i insekti, kojih je bilo toliko da se mogao prskati svakog dana, što se naravno ne radi. Rezultat je manji prinos i lošiji kvalitet, kao i to da ćemo mi na našoj parceli paradajz brati još možda nedelju - dve dana. Počeli smo sa branjem prve nedelje jula i do sada smo ga brali nekoliko puta”, kaže Olivera Mijatov iz Taraša, koja se proizvodnjom ovog povrća bavi dve decenije. #berbaparadajza
Foto: Pixabay