Pretraživanje postova
Berba kupusa i karfiola u Kikindi počela je pre nekoliko dana, a povrtari ističu da prinosi zavise pre svega od sorte i vremena setve. Najveća potražnja očekuje se sredinom septembra, kada domaćinstva tradicionalno počinju intenzivno da spr... Više [+]
Berba kupusa i karfiola u Kikindi počela je pre nekoliko dana, a povrtari ističu da prinosi zavise pre svega od sorte i vremena setve. Najveća potražnja očekuje se sredinom septembra, kada domaćinstva tradicionalno počinju intenzivno da spremaju zimnicu. Povrće se još uvek bere i u plastenicima. Tamo se mogu pronaći paprika i paradajz, pa kikindski povrtari kažu da je, uprkos vrlo teškoj godini, rod ipak solidan. Najveći problem bila je suša, koja je ove sezone drastično pogodila ratarstvo, dok je povrtarstvo uspelo donekle da održi proizvodnju. Povrtar Đurica Jorgin naglašava važnost kupovine domaćih proizvoda, jer se time ne dobija samo sveža hrana, već se i podržava lokalna privreda. #berbakupusa #berbakarfiola
Još malo zimnice dok ne stigne sveže povrće iz bašte..
Roditelji male Lane Jovanović prave i prodaju zimnicu kako bi sakupili novac za njenu rehabilitaciju, a na proleće planiraju izradu "gajbica zdravlja"..
Otvorena je diskusija na temu: Anina domaća zimnica
Tamara Prvulović
pre 7 meseci
Verujem da je ukus u ovim teglama isti kao što je i izgled: savršen i neodoljiv. 👌 Verujem da je ukus u ovim teglama isti kao što je i izgled: savršen i neodoljiv. 👌
Kako vam se čini ovaj šareniš u teglama?
Spoj mašte, odabranog povrća i umetnosti! Ana Nikodijević iz Šumadijskog sela Ovsište pravi kompletnu zimnicu, domaće sokove, ali i poslastice od testa koji krase trpeze širom Srbije.
15. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu ove godine biće održan od 31. oktobra do 2. novembra. Na ovoj manifestaciji turističku ponudu predstaviće preko 70 izlagača, turističkih organizacija i agencija iz Srbije i region... Više [+]
15. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu ove godine biće održan od 31. oktobra do 2. novembra. Na ovoj manifestaciji turističku ponudu predstaviće preko 70 izlagača, turističkih organizacija i agencija iz Srbije i regiona, ali i hotelijeri, turistički centri, banjska lečilišta, seoska domaćinstva, vinarije i destilerije. Tokom sva tri dana održavanja sajma u Medija centru biće organizovane stručne radionice, dok će posetioci imati priliku da uživaju u brojnim pratećim zabavnim programima. U hali Šumadija sajma, na Sajmu zimnice predstaviće se i proizvođači iz Šumadije, ali i cele Srbije. Posetioci će imati priliku da kupe domaće proizvode, zimnicu, džemove.. #seoskiturizam
U dvorištima seoskih domaćinstava zimnica se u ovom periodu uveliko priprema!!!