Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Delovi gljive su tzv. taksonomski karakteri. Šta to znači? To znači da svaki od prethodno ilustrovanih delova gljive može da bude važan za identifikaciju vrste - prisustvo/odsustvo nekog karaktera, himenofor (rebrasti deo kada prevrnete šešir), boja (plodonosnog tela, himenofora, spora), miris, supstrat, lokacija, određene karateristične hemijske i fiičke reakcije kada se pečurka povredi, sve je to važno i u nekim trenucima može da bude presudno hoćete li završiti u bolničkoj postelji ili pojesti nesvakidašnji delikates. Dakle adekvatna edukacija i stručna literatura. Preporučujem literaturu profesora Branislava Uzelca, jednog on naših najboljih gljivara. Knjige su pune predivnih ilustracija i svakako će probuditi radoznalost svih koji bi da se upuste u istraživanje ovog čarobnog carstava živog sveta. Od čega početi? Uskoro u narednom postu.