Hlepčići, ukusno i jednostavno
Ovaj recept sam dobila od svekrve, a nisam domaćica početnica. Međutim one koje jesu neće imati problema da ih naprave. Reč je hlepčićima bez kvasca koji se prave vrlo jednostanvno i brzo. Nisam ih pravila, sve do pre neki dan kada me je mrzelo da idem u prodavnicu da kupim hleb, jer je padala kišurina.

50gr.kukuruznog brašna,
2 ravne kafene kašičice soli,
pola kašičice sode bikarbone.
čaša jogurta jogurta
200 grama belog (može i crnog) brašna




Priprema:
Sve sastojke umutiti prvo varjačom, a zatim mesiti rukama. Testo staviti na sto posut sa brašnom, podeliti na šest loptica, staviti u tepsiju pa u zagrejanu rernu. ( rerna se uključi da se greje kada krenete da mesite) Hlepčići se peku desetak minuta na 200 stepeni. Fora je u tome da svaki ispečeni hlepčić izvadite iz pleha mokrim rukama, pa ostavite da se malo prohlade. Ukoliko to ne uradite vrlo verovatno će vaši hlepčići biti tvrdi.