Nekada se džem od šipka pripremao na komplikovan način, da bi se došlo do nekoliko teglica trebalo je brati, kuvati, pasirati, cediti, ponovo kuvati. Danas je to jednostavnije, na pijacama se mogu kupiti baloni gotove smese ceđenog šipka, doda se šećer i za nepuna dva sata džem je gotov. A onda slađenje i uživanje u najlepšem ukusu!!!
Rada Milišić
pre 2 godine
Na litar kaše ide minimum 300gr. šećera, ja sam stavila oko 450gr, nije kiseo, umereno je sladak i oseti se aroma šipka a od 10 litara kaše dobila Više [+]
sanjaVA
pre 2 godine
Koliko bude džema od tih 5 litara i koliko šećera...
Rada Milišić
pre 2 godine
Ja sam kupila gotovu kašu, kantica od 5 litara košta kod nas 800 dinara. Džem je divan, specifične arome.
sanjaVA
pre 2 godine
Džem od šipurka je meni najbolji, pravvim ga, a i nije toliko komplikovano... Osim da se nabere... :-D Ima i žena koje beru i prodaju na pijaci Više [+]