Rajačke pimnice, mesto gde "stanuje vino" . Selo Rajac, istočna Srbija, spomenici kulture iz 18. i 19. veka. "Evropsko vinogradarstvo je krajem 19. veka zapalo u veliku krizu, kada je iz Amerike stigao parazit po imenu filoksera, sićušna uš... Više [+]
Rajačke pimnice, mesto gde "stanuje vino" . Selo Rajac, istočna Srbija, spomenici kulture iz 18. i 19. veka.
"Evropsko vinogradarstvo je krajem 19. veka zapalo u veliku krizu, kada je iz Amerike stigao parazit po imenu filoksera, sićušna uš koja uništava vinovu lozu. Filoksera napada i uništava koren vinove loze, čime dolazi do sušenja čokota i zamiranja celog vinograda. Kada je 1870-ih godina u zapadnoj Evropi ova bolest izazvala nestašicu vina, došlo je do procvata vinogradarstva u negotinskoj krajini, u kojoj, zbog peskovito-krševite strukture tla, filoksera nije mogla da se proširi. Tada je negotinsko vino počelo da se izvozi u celu Austrougarsku, ali i u Francusku, Englesku i Rusiju.Vino se iz negotinske krajine prevozilo brodovima koji su plovili Dunavom. Krajina je krajem 19. veka imala je najveću površinu pod vinogradima u celoj Srbiji. "
U ovom "kamenom selu" i dan danas se proizvodi vino autohtonih sorti (crna tamjanika,začinjak,bagrina) na tradicionalan način.
Pimnice i staro rajačko groblje su pod zaštitom države prve kategorije od 1982. godine i kandidati za ulazak na listu UNESCO-a od 2010. godine.
#RuralFoto #Selo
👉PONUDA ZA SPECIJALIZOVANE PRODAVNICE KOJE PRODAJU PROIZVODE MALIH PROIZVOĐAČA 😧 JAVILA SE ŽELJA NAŠIH KUPACA DA PROIZVOD MOGU KUPITI SVAKOG DANA U NEKOJ PRODAVNICI,DA NE ČEKAJU NAŠU ISPORUKU KOJU VRŠIMO JEDNOM MESEČNO .IZ TOG RAZLOGA TRA... Više [+]
👉PONUDA ZA SPECIJALIZOVANE PRODAVNICE KOJE PRODAJU PROIZVODE MALIH PROIZVOĐAČA 😧
JAVILA SE ŽELJA NAŠIH KUPACA DA PROIZVOD MOGU KUPITI SVAKOG DANA U NEKOJ PRODAVNICI,DA NE ČEKAJU NAŠU ISPORUKU KOJU VRŠIMO JEDNOM MESEČNO .IZ TOG RAZLOGA TRAŽIMO PAR PRODAVNICA SPECIJALIZOVANIH ZA PRODAJU HRANE SA SELA,KOJE ĆE PLASIRATI NAŠ PROIZVOD.
PASTRMA-GOTOVO JELO (MESO ZALIVENO U MASTI,NA STARI TRADICIONALAN NAČIN KAO NEKADA ŠTO SE ČUVALO MESO)ČISTO MESO BEZ KOSTIJU I KOŽE! ODNOS MESO/MAST 85%/15% .
ISPITANO OD STRANE INSTITUTA ZA JAVNO ZDRAVLJE ZAJEČAR I VETERINARSKE INSPEKCIJE!VETERINARSKI BROJ: 05890
Za one koji nas nisu upoznali, mi smo mala porodična firma PR S&S ČUVARI TRADICIJE iz istočne Srbije. Sa željom da sačuvamo tradiciju ovog dela Srbije,pokrenuli smo proizvodnju ovog gotovog jela(MESO ZALIVENO U MAST) po tradicionalnoj recepturi naših predaka uz male korekcije.
Za restorane,objekte brze hrane,dućane(donosimo na adresu) moguće plaćanje preko računa!
💯% DOMAĆE
SADA DOSTUPNO I ZA RESTORANE I PRODAVNICE!
Link do "Malih proizvođača" https://maliproizvodjaci.rs/proizvodjaci/s-s-cuvari-tradicije/
Porudžbine slati u inbox ili na
📞KONTAKT TEL: 0642737816
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #bakinomeso, #samodomaće , #tradicija , #mesoispodsača , #mesozalivenoumast , #selo , #restoran , #restorani , #restoranibeograd , #kafane , #hrana #hranazadušu #brzahrana #brzahranabeograd #proslave #slava #rodjendan, #vlaskamagija #maliproizvođačihraneusrbiji #maliproizvođači #maliproizvodjaci #premiumhrana
Agroklub o nama, našem proizvodu i našem životnom putu kroz turizam.
Vlaška magija: Svinjska pastrma tajnog recepta
Seoski turizam u našoj zemlji poslednjih godina postaje sve popularniji što zbog boga...
Naš specijalitet možete probati u seoskom turističkom domaćinstvu C`est la vie-Rajačke pimnice.
Restoran Amerikanac Niš-uživajte u ukusima istočne Srbije-probajte Vlašku magiju-gotovo jelo - čupkano meso. Prelep ambijent,prijatna atmosfera,uslužni konobari,tamburaši i Crne mambe sviraju za Vas. Video preuzet od "Amerikanca". #mesozali... Više [+]
Restoran Amerikanac Niš-uživajte u ukusima istočne Srbije-probajte Vlašku magiju-gotovo jelo - čupkano meso.
Prelep ambijent,prijatna atmosfera,uslužni konobari,tamburaši i Crne mambe sviraju za Vas.
Video preuzet od "Amerikanca".
#mesozalivenoumast #vlaskapastrma #niš #niškekafane #niskirestorani #niskekafane #amerikanacrestoran #vlaskapastrma
🔔TRADICIONALNO JELO-MESO ZALIVENO U MAST🔔 🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔 💯 % domaće meso spremljeno na tradicionalan način. Idealno kada vam dođu nenajavaljeni gosti. Za sve vrste proslava. Način upotrebe: Željen... Više [+]
🔔TRADICIONALNO JELO-MESO ZALIVENO U MAST🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
💯 % domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
Idealno kada vam dođu nenajavaljeni gosti. Za sve vrste proslava.
Način upotrebe: Željenu količinu izvaditi iz masti i ugrejati u rerni, mikrotalasnoj peći ili konvektomatu u poklopljenoj posudi. Količinu koja vam ostane, nakon podgrevanja, samo vratiti u frižider(hladno), možete ponovo grejati više puta!
Rok trajanja je 2 meseca (čuvati u frižideru). Proizvod uvek možete zamrznuti i samim tim mu produžiti vek trajanja. Apsolutno ne menja ni ukus ni miris nakon odmrzavanja.
Posedujemo HACCP standard, proizvod je ispitan od strane instituta za javno zdravlje i veterinarske inspekcije,zadovoljavamo sve kriterijume.Veterinarski broj: 05890.
Ponuda i cenovnik
Vakum pakovanje od 1 kg ili kantice od 5kg.
Cena za 1kg - 1800 din.
☎️ Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox.
Za restorane i prodavnice dajemo popust na veću količinu i dovozimo lično.
🚘 Porudžbine šaljemo brzom poštom širom Srbije!
Jednom do 2 puta mesečno vršimo lično isporuku za Beograd.
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
Posedujemo HACCP standard, proizvod je ispitan od strane instituta za javno zdravlje i veterinarske inspekcije,zadovoljavamo sve kriterijume. ČISTO MESO BEZ KOSTIJU I KOŽE! ODNOS MESO/MAST 85% / 15% . Raspada se i topi pri svakom zalogaju.... Više [+]
Posedujemo HACCP standard, proizvod je ispitan od strane instituta za javno zdravlje i veterinarske inspekcije,zadovoljavamo sve kriterijume.
ČISTO MESO BEZ KOSTIJU I KOŽE! ODNOS MESO/MAST 85% / 15% .
Raspada se i topi pri svakom zalogaju. Konzervirano u masti kao nekada.
Idealno kada vam dođu nenajavaljeni gosti. Za sve vrste proslava.
Način upotrebe: Željenu količinu izvaditi iz masti i ugrejati u rerni, mikrotalasnoj peći ili konvektomatu u poklopljenoj posudi.
Rok trajanja je 2 meseca (čuvati u frižideru).
Vaša Preduzetnička radnja S & S Čuvari Tradicije
email: sscuvaritradicije@gmail.com
sajt: sscuvaritradicije.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
🔔TRADICIONALNO JELO-MESO ZALIVENO U MAST🔔 🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔 💯 % domaće meso spremljeno na tradicionalan način. Idealno kada vam dođu nenajavaljeni gosti. Za sve vrste proslava. Način upotrebe: Željen... Više [+]
🔔TRADICIONALNO JELO-MESO ZALIVENO U MAST🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
💯 % domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
Idealno kada vam dođu nenajavaljeni gosti. Za sve vrste proslava.
Način upotrebe: Željenu količinu izvaditi iz masti i ugrejati u rerni, mikrotalasnoj peći ili konvektomatu u poklopljenoj posudi. Količinu koja vam ostane, nakon podgrevanja, samo vratiti u frižider(hladno), možete ponovo grejati više puta!
Rok trajanja je 2 meseca (čuvati u frižideru). Proizvod uvek možete zamrznuti i samim tim mu produžiti vek trajanja. Apsolutno ne menja ni ukus ni miris nakon odmrzavanja.
Posedujemo HACCP standard, proizvod je ispitan od strane instituta za javno zdravlje i veterinarske inspekcije,zadovoljavamo sve kriterijume.Veterinarski broj: 05890.
Ponuda i cenovnik
Vakum pakovanje od 1 kg ili kantice od 5kg.
Cena za 1kg - 1800 din.
☎️ Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox.
Za restorane i prodavnice dajemo popust na veću količinu i dovozimo lično.
🚘 Porudžbine šaljemo brzom poštom širom Srbije!
Jednom do 2 puta mesečno vršimo lično isporuku za Beograd.
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
Malo smo zbunjeni kada se uključe kamere 😃 Ne zamerite...Posetila nas je ekipa poštovaoca očuvanja tradicije vlaškog kraja sa Vladimirom Ugrinovićem. Vladimire puno Vam hvala na promociji našeg proizvoda PR S&S ČUVARI TRADICIJE se bavi pro... Više [+]
Malo smo zbunjeni kada se uključe kamere 😃 Ne zamerite...Posetila nas je ekipa poštovaoca očuvanja tradicije vlaškog kraja sa Vladimirom Ugrinovićem. Vladimire puno Vam hvala na promociji našeg proizvoda
PR S&S ČUVARI TRADICIJE se bavi proizvodnjom gotovog jela od mesa. Svinjsko meso pripremamo ispod sača pa zalivamo u mast.
Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi.
Uvek ga imate spremnog u frižideru. Po potrebi određenu količinu izvaditi iz masti i ugrejati u rerni ili mikrotalasnoj peći u poklopljenoj posudi.Pogodno za restorane i objekte brze hrane.
Rok trajanja 2 meseca.
Tel. za poručivanje : 0642737816
Cena po kg. : 1800 din.
Porudžbine šaljemo brzom poštom ili dovozimo lično u zavisnosti od poručene količine.
sscuvaritradicije.com
Meso zatopljeno u mast-u nekim krajevima se sprema od dimljenog mesa(svinjskog ili ovčijeg),mi za sada proizvodimo od svežeg svinjskog mesa.Zašto? Kod dimljenog zalivenog mesa mnogo je veći procenat masti u odnosi na meso,prosto tako mora d... Više [+]
Meso zatopljeno u mast-u nekim krajevima se sprema od dimljenog mesa(svinjskog ili ovčijeg),mi za sada proizvodimo od svežeg svinjskog mesa.Zašto? Kod dimljenog zalivenog mesa mnogo je veći procenat masti u odnosi na meso,prosto tako mora da bi se očuvao proizvod(meso ne sme dodirivati sud u kome se zaliva niti se parčići mesa smeju međusobno dodirivati), ali onda kupci budu nezadovoljni jer dobiju koliko mesa toliko i masti.Kod našeg proizvoda je odnos meso/mast oko 85% / 15%( plus-minus par procenata što zavisi i od masnoće mesa).
✅ Naša preporuka je serviranje uz kačamak.
✅ Gotovo jelo
🔔TRADICIONALNO JELO-MESO ZALIVENO U MAST🔔
🔔 OVAKO PRIPREMLJENO MESO IMA ROK TRAJANJA 2 MESECA 🔔
💯 % domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
Idealno kada vam dođu nenajavaljeni gosti. Za sve vrste proslava.
Način upotrebe: Željenu količinu izvaditi iz masti i ugrejati u rerni, mikrotalasnoj peći ili konvektomatu u poklopljenoj posudi. Količinu koja vam ostane, nakon podgrevanja, samo vratiti u frižider(hladno), možete ponovo grejati više puta!
Rok trajanja je 2 meseca (čuvati u frižideru). Proizvod uvek možete zamrznuti i samim tim mu produžiti vek trajanja. Apsolutno ne menja ni ukus ni miris nakon odmrzavanja.
Posedujemo HACCP standard, proizvod je ispitan od strane instituta za javno zdravlje i veterinarske inspekcije,zadovoljavamo sve kriterijume.Veterinarski broj: 05890.
Ponuda i cenovnik
Vakum pakovanje od 1 kg ili kantice od 5kg.
Cena za 1kg - 1800 din.
☎️ Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox.
Za restorane i prodavnice dajemo popust na veću količinu i dovozimo lično.
🚘 Porudžbine šaljemo brzom poštom širom Srbije!
Jednom do 2 puta mesečno vršimo lično isporuku za Beograd.
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
PR S & S ČUVARI TRADICIJE
email: sscuvaritradicije@gmail.com
MB: 66447111
PIB: 112925614
Veterinarski broj: 05890
PASTRMA-u nekim krajevima se sprema od dimljenog mesa(svinjs...
360 views, 4 likes, 0 loves, 0 comments, 7 shares, Facebook Watch Videos from Vlaška...
PR S&S ČUVARI TRADICIJE se bavi proizvodnjom gotovog jela od mesa. Svinjsko meso pripremamo ispod sača pa zalivamo u mast. Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi. Uvek ga imate spremnog u frižideru. Po potrebi određenu količinu izvaditi... Više [+]
PR S&S ČUVARI TRADICIJE se bavi proizvodnjom gotovog jela od mesa. Svinjsko meso pripremamo ispod sača pa zalivamo u mast.
Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi.
Uvek ga imate spremnog u frižideru. Po potrebi određenu količinu izvaditi iz masti i ugrejati u rerni ili mikrotalasnoj peći u poklopljenoj posudi.Pogodno za restorane i objekte brze hrane.
Rok trajanja 2 meseca.
Tel. za poručivanje : 0642737816
Cena po kg. : 1800 din.
Porudžbine šaljemo brzom poštom ili dovozimo lično u zavisnosti od poručene količine.
sscuvaritradicije.com
Vaša trpeza za Uskrs može izgledati ovako... 20.04. vršimo dostavu za Beograd! Pastrma-Svinjski pauflek krčkan 6 sati ispod sača pa zaliven u masti. Rok trajanja do 2 meseca(čuvati u frižideru). 💯% domaće meso spremljeno na tradicionalan n... Više [+]
Vaša trpeza za Uskrs može izgledati ovako... 20.04. vršimo dostavu za Beograd!
Pastrma-Svinjski pauflek krčkan 6 sati ispod sača pa zaliven u masti.
Rok trajanja do 2 meseca(čuvati u frižideru).
💯% domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
Pogledajte komentare naših kupaca na stranici Bakino meso.
📞 Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox(facebook Bakino meso i instagram https://www.instagram.com/bakinomeso/ )
Cena po kg. : 1300 din. Cenu još uvek nismo menjali i ako je sve poskupelo.
Za ostala mesta u Srbiji porudžbine šaljemo brzom poštom 🚗
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
Registrovano poljoprivredno gazdinstvo Sanja Ankucović ,Negotin
Bakino meso
https://www.instagram.com/bakinomeso/
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #bakinomeso,#tradicija,#istocnasrbija,#pastrma,#starizanati,#uskrs,#uskrsnjatrpeza
Vaša trpeza za Uskrs može izgledati ovako... 20.04. vršimo dostavu za Beograd! Pastrma-Svinjski pauflek krčkan 6 sati ispod sača pa zaliven u masti. Rok trajanja do 2 meseca(čuvati u frižideru). 💯% domaće meso spremljeno na tradicionalan n... Više [+]
Vaša trpeza za Uskrs može izgledati ovako... 20.04. vršimo dostavu za Beograd!
Pastrma-Svinjski pauflek krčkan 6 sati ispod sača pa zaliven u masti.
Rok trajanja do 2 meseca(čuvati u frižideru).
💯% domaće meso spremljeno na tradicionalan način.
Pogledajte komentare naših kupaca na stranici Bakino meso.
📞 Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox(facebook Bakino meso i instagram https://www.instagram.com/bakinomeso/ )
Cena po kg. : 1300 din. Cenu još uvek nismo menjali i ako je sve poskupelo.
Za ostala mesta u Srbiji porudžbine šaljemo brzom poštom 🚗
Naš moto "DA SAČUVAMO TRADICIJU"
S` poštovanjem,
Registrovano poljoprivredno gazdinstvo Sanja Ankucović ,Negotin
Bakino meso
https://www.instagram.com/bakinomeso/
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #bakinomeso,#tradicija,#istocnasrbija,#pastrma,#starizanati,#uskrs,#uskrsnjatrpeza,
Spakovano za sutrašnju porudžbinu. SLEDEĆA PORUDŽBINA ĆE IĆI 10.01. 🍲 VLAŠKA PASTRMA🍲 KO JE PROBAO ZNA O ČEMU PRIČAMO 🍲👍 Svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti. Pogledajte komentare naših kupaca na stranici Bakino meso.Sa ovim mes... Više [+]
Spakovano za sutrašnju porudžbinu.
SLEDEĆA PORUDŽBINA ĆE IĆI 10.01.
🍲 VLAŠKA PASTRMA🍲
KO JE PROBAO ZNA O ČEMU PRIČAMO 🍲👍
Svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti.
Pogledajte komentare naših kupaca na stranici Bakino meso.Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi,uvek ga imate spremnog,samo izvadite iz masti i ugrejete u rerni u poklopljenoj posudi.Mast koja Vam ostane bude potpuno bela i bez mirisa,za dalju upotrebu.Ovako zaliveno meso ima rok trajanja 2 meseca(čuvati na hladnom).Moguća saradnja sa restoranima.Bez konzervansa.Konzervirano u masti kao nekada...Deca ga obožavaju,raspada se i topi pri svakom zalogaju.Naš cilj- Da sačuvamo tradiciju.
Tel. za poručivanje : 0642737816 ili inbox.
Cena po kg. : 1300 din.
S` poštovanjem,
poljoprivredno gazdinstvo Sanja Ankucović ,Negotin
Bakino meso
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma, #bakinomeso,
🍲 VLAŠKA PASTRMA🍲 KO JE PROBAO ZNA O ČEMU PRIČAMO 🍲👍 Svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti. Pogledajte komentare naših kupaca.Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi,uvek ga imate spremnog,samo izvadite iz masti i ugrejete u p... Više [+]
🍲 VLAŠKA PASTRMA🍲
KO JE PROBAO ZNA O ČEMU PRIČAMO 🍲👍
Svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti.
Pogledajte komentare naših kupaca.Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi,uvek ga imate spremnog,samo izvadite iz masti i ugrejete u posudi sa poklopcem u rerni.Moguća saradnja sa restoranima.Bez konzervansa.Konzervirano u masti kao nekada...Deca ga obožavaju,raspada se i topi pri svakom zalogaju.Naš cilj- Da sačuvamo tradiciju.
Tel. za poručivanje : 0642737816
Cena po kg. : 1300 din.
S` poštovanjem,
poljoprivredno gazdinstvo Sanja Ankucović ,Negotin
Bakino meso
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma
🍲 VLAŠKA PASTRMA🍲 KO JE PROBAO ZNA O ČEMU PRIČAMO 🍲👍 Svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti. Pogledajte komentare naših kupaca.Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi,uvek ga imate spremnog,samo izvadite iz masti i ugrejete u p... Više [+]
🍲 VLAŠKA PASTRMA🍲
KO JE PROBAO ZNA O ČEMU PRIČAMO 🍲👍
Svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti.
Pogledajte komentare naših kupaca.Sa ovim mesom Vas gosti ne mogu iznenaditi,uvek ga imate spremnog,samo izvadite iz masti i ugrejete u posudi sa poklopcem u rerni.Moguća saradnja sa restoranima.Bez konzervansa.Konzervirano u masti kao nekada...Deca ga obožavaju,raspada se i topi pri svakom zalogaju.Naš cilj- Da sačuvamo tradiciju.
Tel. za poručivanje : 0642737816
Cena po kg. : 1300 din.
S` poštovanjem,
poljoprivredno gazdinstvo Sanja Ankucović ,Negotin
Bakino meso
#meso, #mesoispodsaca, #mesozalivenoumast, #vlaskapastrma
Sanja Ankucovic
pre 1 godinu
Pastrma se razlikuje od sela do sela,po načinu pripreme. Kod nas u istočnoj Srbiji u vlaškim selima se pripremala baš na ovaj način,krčkanjem svežeg Više [+] mesa ispod sača 5-6 sati pa zalivanjem u masti...otud vlaška pastrma. U mnogim selima se samo malo proprži meso,sveže ili dimljeno ili se uopšte ne preradi i odmah zalije u mast.
Dragomir Milojević
pre 1 godinu
Zašto vlaška ? Bez da se iko uvredi, ovo su svi imali u kući do pre 60-70 godina. Tako se čuvalo meso kada nije bilo zamrzivača. Jedino sto je vlaško Više [+] je naziv. E sada, ono sto je tipično vlaško, to su žmare. Pozdrav
Vedran Stapić
pre 1 godinu
Ovo ne treba gledati na prazan stomak! ;) Ovo ne treba gledati na prazan stomak! ;)
Vlaška pastrma(svinjski paumflak ispod sača zaliven u masti).
Registrovano poljoprivredno i seosko turističko domaćinstvo na rajačkim pimnicama.
STD C`est La Vie - Rajačke pimnice.
pimnicacestlavie.com
Tel.0642737816