Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Filigran - novi hibrid kukuruza za visoke prinose

Novina na tržištu Srbije i regiona je novi hibrid kukuruza Filigran. 

Kompanija Agroglobe kreće sa svojim brendom semena ratarskih kultura, prvo sa najznačajnijom ratarskom kulturom, kukuruzom, a nakon toga će se pojaviti i ostale u vrećama sa oznakom Agroglobe-a i pod istim brendom. 

"Genetika dolazi od inostarnih renomiranih selekcionih kuća sa višedecenijskim rezultatima i tradicijom, kako u istraživanju tako i u selekciji. Ta genetika kod nas prolazi intenzivna testiranja u našoj mreži ogleda koja nije samo u Srbiji, nego i u regionu," kaže Nenad Vasić ispred Agroglobe-a.

Semenska proizvodnja na poljima Srbije je pod strogom kontrolom stručnjaka i dorađivana u doradnom centru Agroglobe-a. 

"Ove godine krećemo sa jednim hibridom kukuruza Filigran, a od naredne godine imaćemo veći broj hibrida u najinteresantnijim grupama zrenja FAO 400, 500 i 600", naglašava Vasić i dodaje:
"Izuzetno se vodi računa o kvalitetu semena, kvalitetu proizvodnje, svo seme je maksimalno vrhunskog kvaliteta zaštićeno insekticidima i prilagođeno za naše tržište.".

FILIGRAN je nov hibrid srednje rane grupe zrenja FAO 450 namenjen proizvodnji suvog zrna bez ili uz minimalne troškove veštačkog sušenja u većini proizvodnih godina u našem regionu. Pakovanje je od 25.000 zrna. 

Stabljika je srednje visine, dobre čvrstoće, otporna na lom i poleganje. Klip je postavljen na srednjoj visini stabljike, uspravnog položaja i popunjen zrnima do vrha. Zrno je u tipu pravog zuba na i odlikuje se brzim otpuštanjem vlage u vreme žetve, zdravo i dobrog kvaliteta.

Preporučeni sklop za ovaj hibrid je od 71.000 do 75.000 klijavih zrna po hektaru, odnosno na razmak u redu od 19 do 20cm, pri među rednom razmaku od 75cm.

Više pogledajte u video-prilogu:

Foto: Agroglobe