Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Što sve nudi studij drvne tehnologije u Vinkovcima?

Malo je vremena ostalo do upisa na fakultete, a studenti koji budu među 30% najbolje rangiranih u ljetnom upisnom roku na preddiplomski stručni studij Drvne tehnologije u Vinkovcima na dar će dobiti laptop.

Za upis je potrebno položiti hrvatski, matematiku i strani jezik na osnovnoj razini.

Ako svoju karijeru zamišljaš u stalnom doticaju s prirodnim materijalima i u blizini najveće šume plemenitog hrasta lužnjaka u ovom dijelu Europe onda je ovo pravi izbor za tebe.

Studij traje šest semestara

Temelji inženjerstva (matematika, fizika, kemija), osnove poznavanja materijala (anatomija drva, uporaba drva, ostali materijali), osnove tehnoloških svojstava i procesa (tehnološki procesi u preradi drva i proizvodnji namještaja), računala i primjena računala u proizvodnji (informatika, CAD, CAM, CAP, CIM, NU...), organizacija i ekonomika (integracija znanja za srednji management u poduzećima za preradu drva i proizvodnju namještaja) ono su što čeka buduće studente.

Nositelj organizacije i izvođenja nastave na stručnom studiju koji traje šest semestara je Fakultet šumarstva i drvne tehnologije, a ona se izvodi u suradnji s Centrom kompetencija i lokalnim poslodavcima kod kojih će studenti obavljati praktičnu nastavu i stručnu praksu.

Također, steći će temeljna znanja iz širokog područja tehničkih i prirodnih znanosti te stručna znanja i vještine što ih zahtijeva suvremeni razvoj drvnoindustrijskih poduzeća.

Zaposli se u struci

Završetkom ovog fakulteta steći ćeš naziv stručni/stručna prvostupnik/prvostupnica drvne tehnologije. Osim što si time otvaraš put za nastavak studiranja na nekom od diplomskih ili specijalističkih studija Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije ili drugih fakulteta bit ćeš osposobljen za rad u drvoprerađivačkim tvrtkama.

Moći ćeš se zaposliti kao konstruktor proizvoda od drva, pilanski stručnjak kao i u proizvodnji pločastih materijala, u proizvodnji finalnih proizvoda, kao asistent menadžera u drvoprerađivačkoj industriji, suradnik u trgovini drvom i drvnim proizvodima i na sličnim radnim mjestima.

Sve u svemu, prvostupnici će biti osposobljeni za vođenje proizvodnje u svim fazama obrade i tehnološkog procesa, za rad u pripremi proizvodnje, planiranju proizvodnje, kontrolu kvalitete proizvoda i proizvodnje. Posebna znanja imat će u primjeni računala u konstruiranju, terminiranju proizvodnje, te uvođenju i programiranju složenih procesa uz podršku računala.

Za više informacija kontaktirajte nas na +385 1 2352 555 ili dekanat@sumfak.unizg.hr.

foto: Fakultet šumarstva i drvne tehnologije