Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika

Bolji položaj poljoprivrednika kroz digitalno osnaživanje i pravovremeno informisanje o aktuelnim javnim pozivima za finansiranje u poljoprivredi je cilj koji udruženje Mladi poljoprivrednici Srbije i medij Agronews žele da postignu realizacijom projekta ”Digitalno osnaživanje mladih poljoprivrednika”.

Kako zbog nepoznavanja digitalne platforme ”eAgrar”ne bi došlo do smanjenja broja prijava za subvencije i gašenja poljoprivrednih gazdinstava, poljoprivrednicima je potrebno dati podršku kroz digitalno opismenjivanje i učenje. 

Fokus digitalnog opismenjavanja je na mladima, jer su mladi ti koji lakše usvajaju nova znanja i skloniji su digitalizaciji. 

Pravovremeno informisanje poljoprivrednika o pozivima za podsticaje u poljoprivredi omogućeno je kroz održavanje i unapređenje jedinstvene platforme podsticajiupoljoprivredi.rs na kojoj su objedinjeni pozivi svih lokalnih samouprava, ali i nacionalni pozivi i pozivi iz IPARD programa. Projektom je predviđeno i snimanje edukativnih video uputstava i njihova promocija kroz društvene mreže i medije.

Udruženje građana Mladi poljoprivrednici Srbije osnovano je aprila 2019. godine i do danas okuplja oko 500 članova, poljoprivrednih proizvođača iz svih krajeva Srbije. Cilj Mladih poljoprivrednika Srbije je da pospeši razvoj mladog i inovativnog poljoprivrednog sektora širom Srbije i pomogne u stvaranju novih i boljih, radnih i životnih, uslova za sve koji žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Uloga specijalizovanog medija Agronews, koji se inače bavi temama vezanim za poljoprivredu i ruralni razvoj, jeste kontinuirana i pravovremena informisanost poljoprivrednika o aktuelnim temama.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije i Centra za održivu poljoprivredu i ruralni razvoj / Agronews, podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole ”Mladi i mediji za demokratski razvoj“.