Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

SUMP konferencija: Predstavljene mere IPARD III

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP je 22.07.2021. godine u sali Privredne komore Vojvodine organizovalo konferenciju pod nazivom "Mladi privrednik u poljoprivredi".

Na konferenciji su prisustvovali mladi poljoprivrednici i aktivno su učestvovali u konferencji. Mladi poljoprivrednici iz svih sfera poljoprivrede su iznosili lične primere i iskustva. Poseban akcenat na konferenciji je posvećen IPARD III  koji treba da počne sa primenom. 

Kako je SUMP član IPARD odbora za praćenje, kao takav učestvuje u izradi IPARD programa te su sugestije mladih poljoprivrednika sa ove konferencije bile veoma značajne. SUMP je mladim poljoprivrednicima prezentovao koje su predložene mere u IPARD III i ko će biti korisnici istih. Sve komentare i predloge sa konferencije SUMP će prezentovati IPARD odoboru i na taj način uticati da se IPARD III prilagodi mladim poljoprivrednicima. 

Mladi poljoprivrednici se raduju početku IPARD III i veliki broj će aplicirati kako bi svoj biznis unapredili. Mere koje najviše zanimaju mlade poljoprivrednike su Mera 1, Mera 3 i Mera 7.

Nakon završene konferencije, zaključak je da mladi treba da ostanu na selu, i da fondovi kako nacionalni tako i evropski im veoma znače da unaprede svoju proizvodnju a samim time i biznis koji proizilazi iz primarne proizvodnje.

Foto: SUMP