Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Juče je održana konferencija Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika na 90. Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i vodoprivredu bio domaćin događaja.

"Pokrajinski sekretarijat ima posebnu liniju finansijske podrške mladim poljoprivrednicima. Korisnici ove linije su mladi poljoprivrednici starosti od 18 do 40 godina, koji su u godini kada je Konkurs otvoren registrovali poljoprivredno gazdinstvo. Ovaj konkurs, za 2023. godinu je u toku, a za njegovu realizaciju je obezbeđeno 200 miliona dinara je u toku", rekao je podsekretar Pokrajinskiog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Aleksandar Panovski i naglasio da mladi poljopirvednici preko ove konkursne linije mogu dobiti povrat od 90 odsto vrednosti investicije.

Na konferenciji su se obratili i predstavnici udruženja mladih poljoprivrednika iz Slovenije, Češke i Slovačke. Svi oni imaju zajedničke izazove s kojima se suočavaju kao početnici i jedan od delovanja rada je upravo usmeren na saradnju sa državnim institucijama u cilju obezbeđenja većih podsticaja namenjenih mladim poljoprivrednicima.