Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Rock and roll pčele
  • 10.09.2016. 18:00

Basista "Peppersa" bavi se i pčelarstvom

Basista benda The Red Hot Chili Peppers, Fli, pčelarstvom je počeo da se bavi 2015. godine. Danas on ima tri košnice i čak 200.000 pčela!

Foto: Flea/Facebook
  • 1.085
  • 52
  • 0

Povećana svest o značaju pčela dovodi u ovu granu poljoprivrede sve više ljudi koji otkrivaju koliko je jednostavno, ali i zahvalno imati sopstvene košnice. Među njima su i svetski poznate osobe. Jedna od njih definitivno je Majkl Balzari - Fli, basista benda The Red Hot Chili Peppers, piše portal modernfarmer.

Fli, kao i ostatak Peppersa, iza sebe ima čitavu istoriju aktivizma - od promovisanja muzičkog obrazovanja do kampanje za nezavisnost Tibeta, pa im ni zaštita životne sredine nije ništa novo. Uostalom, Fli je 2015. godine izazvao pometnju kampanjom protiv naftnih kompanija nakon isticanja nafte u Santa Barbari.

Fli je prošle godine odlučio da se oproba u uzgoju pčela, oduševile su ga!

Američki roker iste je godine počeo da uči o tome kako se uspešno bavi pčelarstvom. Danas ima tri košnice sa oko 200.000 pčela, a ono što radi u pčelinjaku svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama. Na fotografijama je, s druge strane, odeven u zaštitna pčelarska odela, gotovo neprepoznatljiv u odnosu na koncerte gde je taj vrhunski basista, gotovo uvek bez majice.

Pčelinjak je, naravno, nazvao jednostavno "Flijeve pčele".

Foto: Flea/Facebook


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Košnice Pčele Red Hot Chili Peppers Flea Rock n Roll


Autorka

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednik je portala Agroklub i donosi najnovije vesti iz sveta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.