Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Devča
  • 14.01.2018. 13:00

Pčelarska zadruga za savremenu proizvodnju

"Zadruga tu definitivno ima veliku ulogu, jer omogućava i malim proizvođačima da plasiraju svoju robu na tržištu", smatra Saša Petrović.

Foto: S.Zelov / Flickr
  • 943
  • 138
  • 0

Zemljoradničke zadruge se sve više obnavljaju na jugu Srbije. Primer je i selo Devča, u opštini Merošin, koje je poznato po proizvodnji voća. Međutim, nadaju se da će ih uskoro prepoznavati i po - medu.

"Vrednost projekta bila je oko 6,2 miliona dinara. Aplicirali smo za košnice, za rojeve, za jednu liniju za brzo i efikasno vrcanje meda, zatim za kontejnere za selidbu pčela, za SMS vagice, koje obaveštavaju o unosu meda na dnevnom nivou", priča za RTS Saše Milosavljevića.

Savremena proizvodnja

Poljoprivrednici imaju velika očekivanja, jer im je namera da osavremene proizvodnju, da se pozicioniraju na tržištu, kao i da uposle mlade.

"Zadruga tu definitivno ima veliku ulogu, jer omogućava i malim proizvođačima da plasiraju svoju robu na tržištu", smatra Saša Petrović.

Duška Petrović, savetodavac u PSS Prokuplje, dodaje da više treba raditi na planiranju, marketingu, uvođenju novih tehnologija i standardizaciji proizvodnje.

Foto: S.Zelov / Flickr


Izvori

RTS


Tagovi

Duška Petrović Saša Petrović Saša Milosavljević Košnice Med Devča Zadruga


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sadnice ribizle spremne za sadnju.